ĐAVOLJI ADVOKAT BIO NA LISTI ZA ODSTREL: Dobijao pretnje smrću pre likvidacije

Autor: Republika

Hronika

02.11.2018

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat iz Johanezburga Pit Mihalik (50), koji je branio Dragoslava Gavrića osumnjičenog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, dobijao je pretnje smrću dan pre nego što je likvidiran.

RepublikaFoto: youtube.com/ News24
Pit Mihalik

Kolege Pita Mihalika, koga su zvali đavolji advokat, jer je poznat po tome što je branio veliki broj mafijaških vođa, prema rečima njegovih kolega dobijao je pretnje smrću dan pre nego što je ubijen ispred škole u Grin Pointu.

Detektivi iz novoosnovane jedinice za borbu protiv klanova pozvali na razgovor dve osobe u vezi s ovom pucnjavom. Ispitivanje je trajalo nekoliko sati, međutim, u utorak uveče rečeno je da nije bilo hapšenja.

Južnoafrički mediji podsećaju da se ubistvo dogodilo samo nedelju dana pre suđenja kraljevima podzemlja Nafizu Mozaku i Kolinu Buisinu koje će se održati u Regionalnom sudu u Kejptaunu.

Mihalik je bio duboko umešan u podzemni svet Kejptauna, a kada je reč o Mozaku, advokat se našao u središtu sukoba Mozaka i biznismena Marka Lifmana. Mihalikov prijatelj i poslovni partner koji je želeo da ostane anoniman, za "Dejli vojs" rekao je da se Mihalik pripremao za suđenje Modaku i Bujsenu, da je diskutovao o planovima u sudskom postupku, kao i da mu je u ponedeljak prećeno.

- Mihalik i još devet advokata, od kojih su neki povezani s ovim slučajem iznude, stavljeni su na spisak za odstrel - rekao je advokatov prijatelj.

Prema prvim informacijama, Mihalikovo ubistvo odmah je dovedeno u vezu sa ubistvom advokata Nurudina Hasana 2016. godine, koji je, inače, takođe radio i na slučaju Dobrosava Gavrića.

- Postoji stvarna zabrinutost da će nešto na ovom suđenju biti otkriveno, što neko drugi želi da ostane tajna - rekao je Mihalikov prijatelj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading