Hapšenje u Nišu zbog lažnih lekarskih uverenja

Autor: Republika

Hronika

01.11.2018

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje mita i primanje mita podstrekavanjem.

RepublikaFoto: pixabay.com

Uhapšeni su M. Ž. (1958), zaposlen u matičnoj službi Gradske uprave Pirot, i lekar A.I. (1980) iz Dimitrovgrada koji se sumnjiče za primanje mita, kao i D.M. (1979) iz Dimitrovgrada i V.I. (1952) iz Ćuprije koji su osumnjičeni za primanje mita podstrekavanjem.  

Kako se sumnja, D. M. i V. I. su u protekle dve godine podstrekavali A. I. da za novac izdaje lekarska uverenja bez lekarskih pregleda za osobe iz Srbije za koja su mu njih dvojica dostavljali podatke.

Oni su takođe osumnjičeni da su podstrekavali i M. Ž. da za novčanu nadoknadu za iste osobe za koje je izdavano lekarsko uverenje u izvod iz matične knjige rođenih upiše da te osobe imaju poreklo Republike Bugarske, kako bi tako sačinjenu dokumentaciju mogli da predaju državnim organima Republike Bugarske radi ostvarivanja prava na državljanstvo ove države.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading