Srbi u Južnoj Africi zaratili do istrebljenja: Gavriću ubijaju bliske saradnike!

Autor:

Hronika

31.10.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pit Mihalik (50), poznati južnoafrički advokat i branilac Dobrosava Gavrića, optuženog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je juče ujutru u sačekuši ispred privatne škole u Grin Pointu u Kejptaunu! Lokalne vlasti ne isključuju mogućnost da je Mihalik još jedna žrtva u ratu srpske mafije koji proteklih godina bukti na ulicama Južne Afrike.

RepublikaFoto: youtube.com/ News24
Pit Mihalik

Dva hica

Pucnjava se dogodila oko 7.30 po lokalnom vremenu, a tokom napada je povređen je i osmogodišnji sin advokata, dok je njegova ćerka prošla bez povreda. Ubrzo nakon likvidacije policija je uspela da locira i uhapsi jednog od napadača, čiji identitet nije otkriven.

- Ubice su sačekale Mihalika rano ujutru ispred škole u koju je svakodnevno vodio decu. Jedan od njih je izleteo iz vozila, prišao prozoru BMW u kojem je bio advokat s decom i pucao mu u glavu! Potom je seo u metalik sivi folksvagen polo i sa saučesnikom odjurio u nepoznatom pravcu - prenose južnoafrički mediji.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Dobrosav Gavrić

Hoće da se reše Gavrića

Južnoafrička Republika je 28. septembra odbila molbu Dobrosava Gavrića (44) za azil uz obrazloženje da on nije politički progonjen u svojoj zemlji. Presuda je obrazložena time da on u svojoj domovini nije počinio politički zločin, te da je Gavrić u svojim izjavama pred njihovim sudom bio kontradiktoran - od toga da nije ubio Arkana, preko toga da se plaši osvete za to ubistvo, do toga da je njegov progon politički motivisan. Međutim, interesantno je da mu je posle toliko godina sudskog razvlačenja status izbeglice ukinut baš u vreme kada je više ljudi iz Gavrićevog okruženja ubijeno.

Očevidac likvidacije je naveo da su se nakon pucnjave čuli jezivi vrisci iz automobila.

- Čula su se dva pucnja i kako devojčica vrišti! Bilo je jezivo! Ubica je nosio akt-tašnu i tek kad se približio prozoru Mihalikovog automobila, izvadio je iz nje pištolj i zapucao - izjavio je očevidac.

Šestoro likvidirano u ratu
MART 2011. - Teško ranjen Dobrosav Gavrić, ubijen njegov prijatelj Siril Beka
NOVEMBAR 2013. - U kući u Johanesburgu likvidiran Veselin Laganin
APRIL 2018. - Ubijen Milan Đuričić Miki, Gavrićev kum i jedan od osuđenih za ubistvo Arkana
MAJ 2018. - U Beogradu likvidiran Gorgije Darmanović, saradnik južnoafričke tajne službe
JUN 2018. - Dejan Stanković, koji je živeo u JAR, umešan u likvidaciju Darmanovića, ubijen u Kruševcu
JUL 2018. - U Johanesburgu ubijen Darko Kulić, dovođen u vezu sa ubistvom Gorana Bojovića Amonijaka
SEPTEMBAR 2018. - Đorđe Mihaljević, poslovni saradnik Dobrosava Gavrića, ubijen u sačekuši u Johanesburgu
OKTOBAR 2018. Rade Dragojević (49), koji se dovodi u vezu s ubistvom Mihaljevića, ranjen na benzinskoj pumpi u Johanesburgu

Pretpostavlja se da je poznati branilac, kojeg u tamošnjim mediji nazivaju "đavolji advokat", samo još jedna žrtva u obračunu srpske mafije, koja proteklih godina ratuje među sobom u Južnoj Africi. Samo ove godine u tom ratu je ubijeno pet osoba i, po svemu sudeći, neće prestati sve do potpunog istrebljenja!

 

 

Ubrzo nakon likvidacije policija je uspela da locira i uhapsi jednog od napadača, čiji identitet nije otkriven

Utočište

- Mihalik je inače zastupao najozloglašenije kriminalce južnoafričkog podzemlja, a između ostalog, branio je i Arkanovog ubicu Dobrosava Gavrića, koji je tamo uhapšen 2011. i od tada se nalazi u kućnom pritvoru. Sumnja se da je ubistvo povezano s likvidacijom advokata Narudina Hasana 2016, koji je takođe radio na Gavrićevom slučaju, ali i brojnim likvidacijama srpskih kriminalaca u Južnoj Africi poslednjih nekoliko meseci. Opšte je poznato da je srpska mafija veoma aktivna u ovoj zemlji, koja je pružila utočište mnogim kriminalcima i trgovcima drogom i oružjem - navodi izvor.

Čeka ga 35 godina robije
- Gavrić osuđen na 35 godina zatvora
- Označen je kao direktni izvršilac zločina
- Na 30 godina osuđeni Dragan Nikolić i Milan Đuričić
- Nikolić na odsluženju kazne, a Đuričić ubijen u aprilu

 

 

RepublikaFoto: facebook.com/George Mihaljevic
Đorđe Mihaljević

Trgovac dijamantima ubijen na isti način

Trgovac dijamantima i zlatom Đorđe Mihaljević, poreklom iz Herceg Novog, nedavno je ubijen u sačekuši u Johanesburgu u Južnoj Africi. Mihaljević je sredinom septembra izrešetan u identičnoj sačekuši, dok je sedeo za volanom svog automobila. On je inače bio poslovni saradnik Dobrosava Gavrića i češkog mafijaša Radovana Krejčira, a koji je, prema južnoafričkim medijima, sarađivao sa Darkom Šarićem, optuženim za šverc kokaina i pranje para.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading