NAMEŠTAJU MI I UBISTVO MOG PRIJATELJA MIŠE

Autor:

Hronika

24.10.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Jovanu Jovici Vukotiću, koji je označen kao jedan od vođa zloglasnog "škaljarskog klana", a kome se na teret stavlja falsifikovanje pasoša, počelo je juče u Drugom osnovnom sudu u Beogradu. Vukotić je tvrdio da se ne bavi kriminalom, kao i da mu sve podmeću, pa čak pokušavaju da mu nameste i ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića!

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
OPSADNO STANJE: Policija sa dugim cevima ispred suda

Živi od rente

- Nisam kriv. Sve mi je namešteno iz jednog kriminalnog centra odgovornog za ubistva u Srbiji i Crnoj Gori. Pokušavaju da mi nameste čak i ubistvo mog prijatelja Miše Ognjanovića - rekao je u svom iskazu Vukotić.

On je uhapšen u Turskoj i tada je policija pronašla u stanu koji je iznajmio lažni makedonski pasoš, u kome je bila njegova slika. On je juče negirao da se bavi bilo kojom vrstom kriminala i rekao da živi od izdavanja porodičnih nekretnina u Crnoj Gori, od kojih mesečno zarađuje između 1.500 i 2.000 evra.

 

Vukotić: Lažni pasoš sam koristio jer su o mom kretanju obaveštavali crnogorske funkcionere i ja sam se plašio za život

Foto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
PODRŠKA: Dejana sa Vukotićevim ocem i advokatima

- Jesam koristio taj pasoš jer sam bio na plavoj poternici Crne Gore i, kada god bih putovao, maltretirali bi me na granici. To bi bilo javljeno crnogorskim funkcionerima i ja sam se plašio da mi je život ugrožen. Taj pasoš, za koji me optužuju, pronađen je hiljadu kilometara van Srbije. Ja nisam falsifikator i nisam vođa nikakvog "škaljarskog klana". Ja nisam šef ni svojoj ženi i deci, a kamoli nekom klanu - rekao je Vukotić.

Advokati: DNK da se čuva u sefu!

Vukotićevi branioci, advokati Borivoje Borović i Zora Dobričanin Nikodinović, naveli su da je načinjeno niz nezakonitih radnji prilikom hapšenja njihovog klijenta. Oni su zatražili da Vukotić bude pušten iz pritvora i da se brani sa slobode ili da mu bude određena mera kućnog pritvora.

- Tražili smo da uzorak DNK koji je uzet od njega bude deponovan u sefu suda jer sumnjamo da može da bude iskorišćen u neke druge svrhe. Takođe je zatraženo da mu budu vraćeni mobilni telefoni koji su mu oduzeti jer njih tužilac ne pominje u dokazima i oni nisu predmet u ovom postupku - naveo je Borović.

On je opisao i kako je uhapšen u Turskoj i kako je pod jakim merama obezbeđenja nekim malim avionom prebačen u Srbiju. Naveo je da tri godine nije bio u Crnoj Gori, kao i da želi da ostane da živi u Srbiji, da tu zasnuje porodicu.

Foto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

- Uzet mi je DNK na nezakonit način. Povezuju me sa nekim osobama iz takozvanog "škaljarskog klana", a ja sa tim ljudima, po mom moralu i etici, ne bih sedeo ni za istim stolom u kafani - naglasio je Vukotić.

Poljubac za Dejanu

Jovan Vukotić je bio obučen skroz u crno i mirno je sedeo u sudnici. Tek na kraju, kada je izneo svoju odbranu, poljubio je vanbračnu suprugu, manekenku Dejanu Živković, koja je bila sa njim u Turskoj kada je uhapšen. Pozdravio se i sa ocem Veselinom Vukotićem, koji je takođe pratio suđenje.

Pratnja

Vukotić u Srbiji nije osuđivan, a ima dve osuđujuće presude u Crnoj Gori. Optužnicom se tereti za falsifikovanje isprava, a postupajući tužilac je zatražio kaznu zatvora u trajanju od godinu i po dana zatvora. On je u Katanićevu ulicu doveden pod jakim merama obezbeđenja, u koloni koju je predvodio policijski motor, a tu je bilo i desetak naoružanih policajaca i pripadnika sudske straže, koji su obezbeđivali prilaz sudu.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading