Sedam tačaka odlučuje o Zoranovoj sudbini!

Autor:

Hronika

23.10.2018

03:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud poslao je 19. oktobra naredbu Višem tužilaštvu da u roku od tri dana od prijema dopisa dopuni optužnicu protiv Zorana Marjanovića, koji je optužen za ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović. Ovim bi trebalo da, po drugi put, bude dopunjena optužnica protiv Marjanovića, koja je podignuta 27. juna ove godine i tereti ga za teško ubistvo supruge Jelene.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Zoran Marjanović

- Apelacioni sud je oborio optužnicu i vratio je na dopunu i tu je zahtevano da se razjasne neki dokazi koji imaju posebnu težinu, a po mišljenju Apelacionog suda, na njih nije obraćeno dovoljno pažnje u dosadašnjoj istrazi, a mogu biti ključni u dokazivanju krivice ili nevinosti Zorana Marjanovića - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

 

 

O slučaju Zorana Marjanovića presudnu ulogu imaće razjašnjenje sedam spornih tačaka.

Ogrebotina na Zoranovoj ruci

Odmah po pronalasku tela Jelene Marjanović, sa ogrebotine na Zoranovoj ruci uzet je uzorak DNK, koji je upućen na veštačenje na Biološki fakultet kako bi bilo utvrđeno čiji se sve biološki tragovi nalaze na toj rani. Ta analiza nije urađena.

Jelenina krv u mercedesu

U optužnici je navedeno da je na zadnjem sedištu mercedesa koji su vozili Marjanovići pronađen trag krvi i da je utvrđeno da pripada ubijenoj Jeleni, kao i da je u pitanju bilo obilno krvarenje. Ipak, nije navedena starost tih tragova i mogući način na koji su nastali.

Isečeni kadrovi sa snimka

Naloženo je ponovno veštačenje svih kamera za video-nadzor, i to snimci u celini, a ne samo pojedini kadrovi, kako je to obavljeno u toku dosadašnje istrage.

Nedoumice oko Zoranovog telefona

Naloženo je dodatno veštačenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića po dolasku na nasip. Veštak treba nedvosmisleno da navede da li je i na koji način Zoranov telefon bio isključen.

Ponovno saslušanje male Jane

Jelenina i Zoranova ćerka Jana mora ponovo da bude saslušana jer prilikom prvog saslušanja u tužilaštvu su napravili propust - dete je davalo iskaz bez prisustva svog pravnog zastupnika, te taj iskaz nije prihvatljiv.

Dokazi u pisanoj formi

Prema nalogu suda, policija će takođe morati da foto-dokumentaciju lica mesta dostavi i u pisanom obliku, a ne samo u elektronskoj formi.

Kretanje svedoka

Naloženo je i ponovno prostorno-vremensko veštačenje položaja mobilnog telefona svedoka, bicikliste Milana R., koji se kobnog dana, kada je ubijena pevačica, vozio nasipom.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading