BIVŠI ROBIJAŠ OTEO DEVOJČICU: Detalji otmice male Erike iz Sente

Autor:

Hronika

21.10.2018

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je pronašla Eriku Čordaš (9) iz Sente i uhapsila bivšeg robijaša i višestrukog povratnika Atilu Tot (56) zvanog Čita zbog sumnje da je u subotu ujutru oteo devojčicu! Maloletnicu je juče oko 14 časova policija pronašla na železničkoj stanici zajedno sa Atilom.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Erika Čordaš

Tražio prenoćište

Nestanak je prijavio otac devojčice Šandor Čordaš, koji je rekao da je njegova ćerka kobnog dana sa osumnjičenim otišla do prodavnice i da je od tada nema. Kako saznajemo, Tot je u petak zamolio oca devojčica da prespava u njihovom porodičnom domu, što je on prihvatio ne sluteći šta će ga snaći.

- Prespavao je tu noć u fotelji. U subotu kada smo ustali me je zamolio da pustim Eriku da ode s njim u prodavnicu. Rekao mi je da hoće da kupi hranu. Ja sam prihvatio pošto mi je obećao da će se na salaš vratili do 14 sati. Međutim, s prvim sumrakom sam postao sumnjičav. Otišao sam u policiju i prijavio nestanak - rekao je Šandor.

Policija je odmah nakon prijave krenula u potragu za nestalom devojčicom i ona je zahvaljujući brzoj intervenciji juče po podne pronađena u dobrom zdravstvenom stanju i bez ikakvih povreda. U trenutku kada je pronađena, devojčica je bila sa osumnjičenim, koji je odmah priveden u policijsku stanicu. U pitanju je beskućnik odranije poznat policiji po brojnim krivičnim delima.

Uhapšeni u petak zamolio oca devojčice da prespava kod njih, a sutradan nestao s devojčicom

- Tot je više puta osuđivan za krivična dela teške krađe. On se u policiji branio da nije imao nameru da otme devojčicu, već da je ona svojevoljno krenula s njim u potrazi za boljim životom. Takođe, rekao je da su devojčica i on prespavali noć u blizini železničke stanice, gde su i pronađeni, kao i da maloletnica nije želela da se vrati kući zbog bede i siromaštva u kojima živi - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Žive u bedi

Prema rečima našeg sagovornika, devojčica potiče iz poprilično siromašne porodice.

- U ceo slučaj uključio se i Centar za socijalni rad, koji ispituje uslove u kojima devojčica odrasta. Majka ima još dece i ne živi s njima u kući - dodaje izvor.

Atili Tot je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti saslušan u nadležnom tužilaštvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading