NOVI DETALJI HAPŠENJA VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA: Stavili mu povez na oči, a evo čime je prevezen u Srbiju!

Autor: alo.rs

Hronika

21.10.2018

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić (38), koji je ranije, zahvaljujući operativnim saznanjima, označen kao vođa škaljarskog klana, svoju odbranu i iskaz, nakon što je pre mesec i po dana uhapšen u Turskoj sa lažnim dokumentima, izneće 23. oktobra.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

Vukotićev branilac Borivoje Borović kaže za "Alo!" da njegov klijent ne želi da sklopi sporazum o priznavanju krivice, kao što se ranije spekulisalo.

 - Vukotić mi je rekao da on nije nikakav šef škaljarskog klana i da nema veze sa bilo kakvim licima iz kriminogene sredine sa kojima ga povezuju. On će kompletnu odbranu izneti u utorak. Nema govora o tome da će potpisati bilo kakvu nagodbu - tvrdi Borović za "Alo!".

On otkriva kako je izgledalo hapšenje njegovog klijenta u turskom letovalištu Antalija.

- Jovica je uhapšen kada je bio u nekoj prodavnici, izvučen je u šortsu i sa povezom na očima je transportovan malim avionom u Srbiju - tvrdi Borović.

On navodi da Vukotiću ne treba da sudi u Srbiji jer u njoj nije osumnjičen ni za jedno delo. Borović ističe da u trenutku kada je prebačen Vukotić prebačen u Srbiju nije postojalo odobrenje republičkog javnog tužioca da se pokrene krivično gonjenje, već je odobrenje dato 13. septembra, dan pošto mu je već određen pritvor.

Za "škaljarcima" su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu poternicu zbog dovođenja u vezu sa krijumčarenjem 136 kilograma kokaina. Protiv Vukotića je u Atini već podignuta optužnica, koja ga tereti za trgovinu narkoticima. Osim sa švercom narkotika, škaljarska grupa se dovodi u vezu sa ubistvima, nelegalnim držanjem oružja i drugim krivičnim delima.

Bezbednosne službe su Jovicu Vukotića, uz njegovog brata Igora Vukotića i sugrađanina Igora Dedovića, označile kao jednog od vođa škaljarskog klana.

Škaljarska grupa je poznata i po ratu sa kavačkim klanom, u kojem je do sada na obe strane u Crnoj Gori i Srbiji ubijeno više od 30 osoba.

Otvoreni sukob dve grupe počeo je krajem 2014. godine, kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading