Druga strana medalje! Incident na liniji 65: Vozač GSP nije pretučen, on je napao dvojicu muškaraca

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

20.10.2018

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe lakše su povređene juče na liniji 65 kod Mašinskog fakulteta u tuči vozača autobusa i dvojice muškaraca iz automobila. Iz GSP-a su nezvanično rekli da se radi o napadu na njihovog vozača, međutim tvrdnje jednog od svedoka bacaju sasvim drugačije svetlo na ceo incident.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

U gradskom prevozniku je odmah nakon incidenta novinarima rečeno da je automobil presreo i iznenada preprečio put autobusu, da su iz njega izletela dvojica muškaraca i da su napali vozača.

Međutim, Dušan Jeličić, koji je sedeo sa prijateljem u kafiću preko puta Mašinskog fakulteta, tvrdi da se sve odigralo drugačije i spreman je da, kako kaže, o toj "sceni kao na filmu" da i pisanu izjavu policiji.

 

 

- Momak koji vozi "tojotu jaris" pokušao je da se prestroji u desnu traku zbog kombija koji stoji u levoj ka Vukovom spomeniku i nikako nije mogao da preseče put autobusu. Autobus je krenuo sa stanice iza i ne kočeći udario i "tojotu", iako ih vidi sa 15 metara. Momak izlazi iz kola u neverici, vadi telefon i snima vozača autobusa dok ga ovaj psuje. To je vozača GSP još više raljutilio, pokušao je i da mu otme telefon, dvostruko krupniji od njega ga je uhvatio "u kragnu" i tako su zajedno pali na asfalt pored auta - kaže Jeličić i dodaje da je potom izašao suvozač iz automobila, inače otac mladića, i pokušao da ih razdvoji.

 

 

On je ceo događaj opisao na Fejsbuk profilu i njegova objava se munjevito proširila društvenim mrežama. Sve to što je objavio, Jeličić je potvrdio i u razgovoru za "Blic".

 

 

- Momak je već bio izudaran i krvav kada je došla policija. Priveli su momka i vozača, a otac je ostao da da izjavu. Policajac iz stanice Palilula, tu pred nama, podučavao je vozača da kaže da su ova dvojica na silu ušla u autobus i izvukli ga, da traži da ga vode u Urgentni centar... Gledali smo u neverici i mi, i policajci iz interventne jedinice - kaže Jeličić.

 

Otac mladića ih je, dodaje on, zamolio da budu svedoci, na šta su oni pristali i dodaje da u ponedeljak ide u policiju da o svemu da i pisanu izjavu.

 

Upitani juče za zvaničan komentar o ovom incidentu, u GSP-u su nam rekli da se neće oglašavati dok ne budu utvrđene sve činjenice.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading