"Sređivao penzije": Uhapšen radnik PIO fonda!

Autor:

Hronika

17.10.2018

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnik PIO fonda u Ćupriji uhapšen je jer je dodavao ljudima staž da bi ispunili uslove za penziju pošto nisu imali sve uplaćene doprinose, a sve to uz određenu novčanu naknadu.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Foto: Ilustracija

Svi predmeti radnika Filijale PIO fonda u Ćupriji B. G. su prečešljani i utvrđene su nepravilnosti u sedam, a ne u 800 predmeta, kako je spekulisano u javnosti.

- Sve njegove predmete smo prečešljali i utvrdili nepravilnosti u sedam - kaže Dragana Kalinović, direktorka PIO fonda. - Nema reči da se radi o 800 predmeta.

On je uhvaćen još prošle godine, u redovnim kontrolama koje je Fond imao u ovom gradu, i tada je dobio otkaz. Uzimao je novac kako bi strankama "sredio penziju", pošto nisu ispunjavali propisane uslove.

Posao je sada u rukama policije i tužilaštva. Bivši zaposleni PIO fonda u Ćupriji je "pomagao" ljudima koji nisu imali dovoljno staža za penzionisanje. Interesantno je da su oštećeni dobijali zvaničan papir Fonda koliko novca treba da uplate na njihov račun kako bi se popunile rupe u radnoj knjižici i kako bi dobili rešenje o penziji, ali su neki od njih ipak više poverenja imali u B. G.

Svi oni koji sumnjaju da im poslodavac nije uplatio sve doprinose mogu u svakoj filijali Fonda da provere stanje u svojoj matičnoj evidenciji. Dovoljno je da uz ličnu kartu zatraže od službenika uvid u staž i on će ih obavestiti. Provera je moguća i na sajtu PIO fonda ukucavanjem matičnog broja i PIN koda, koji se može dobiti slanjem elektronskog zahteva Fondu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading