Srbin u Beču čekićem rascopao glavu starici, a pred sudom rekao OVO

Autor:

Hronika

15.10.2018

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić (20) optužen je za ubistvo starice (91) u Beču, nakon čega mu je sudsko veće dodelilo 12 godina robije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Nevin sam. Nikada s njom nisam bio u kontaktu - rekao je mladić pred sudom optužen da je čekićem ubio penzionerku u njenom stanu krajem januara ove godine, međutim, ovim rečima nije uverio sudije.

Sudije su, glasovima pet prema tri, donele prvostepenu presudu za zločin u bečkom predgrađu. Ključni dokaz, navodno, koji je doveo i do hapšenja, jeste DNK optuženog koji je pronađen na mestu ubistva, ali i na čekiću kojim je žrtva ubijena, pišu Novosti.

Nisam kriv

Optuženi mladić došao je u Beč iz Srbije, gde živi, i, prema njegovoim rečima, tada je saznao za "incident".

- Sestra mu je ispričala da je lažno optužena. On je otišao kod penzionerke da je ubedi da povuče prijavu, međutim taj sukob je eskalirao - prenose mediji. Po izricanju presude, mladić je sa optuženičke klupe uzviknuo: "Znam da nisam to uradio."

Prema optužnici, ubistvu je prethodila krađa. Naime, žena je na nagovor zabrinutih komšija prijavila devojku kojoj je u prvi mah pozajmljivala novac, a onda je otkrila da je ona navodno i potkrada. Reč je o sestri mladića optuženog da je naposletku ubio penzionerku.

- Devojka i njena familija su navodno "terorisali" penzionerku, zbog čega je odlučila da potraži novi stan - piše austrijska štampa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading