Dileri kokaina su nam ubili sinove

Autor:

Hronika

15.10.2018

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, koji su 2004. ubijeni u kasarni na Topčideru, već punih 14 godina neumorno traga za istinom i očekuju da će se konačno otkriti ko im je usmrtio decu! Nakon što je Srpski telegraf ekskluzivno otkrio da je bivši oficir Vojske Srbije i Crne Gore na saslušanju u tužilaštvu izjavio da su gardisti ubijeni zbog 1,5 tona kokaina sakrivenog u kasarni, ovu mogućnost ne isključuju ni porodice nastradalih vojnika.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Otac stradalog gardiste Dražena Milovanovića

Razoružani

Petar Milovanović kaže da sve ukazuje na to da su njegov sin Dražen i Jakovljević videli nešto što očigledno nisu smeli.

- Sve se podudara! Već je ustanovljeno da su Dražen i Dragan tog dana kasno krenuli u obilazak i u međuvremenu se desilo šta se desilo! Ove informacije o švercu droge su se već nekoliko puta pojavljivale kao mogućnost zbog čega su ubijeni, a sada dobijaju i smisao. Ako je tačno to što je svedok izjavio, samo me interesuje zbog čega se o tome ćuti i što se prikriva - pita se Milovanović.

Milovanović: Ako je tačno to što je svedok izjavio, interesuje me zbog čega se o tome ćuti i što se prikriva

Kako dodaje, nesporno je da su dvojica vojnika tog dana u kasarni razoružani i ubijeni, što su i razne komisije naknadno potvrdile.

Savić: Istražiti slučaj do kraja

 

Advokat porodica ubijenih gardista Predrag Savić kaže da saznanja o švercu droge već duže vreme prate ceo slučaj.

- Moguće je da je u ceo zločin umešan šverc kokaina. Saznanja o narkoticima su se prvi put pojavila pre dve, tri godine. Navodno su potekla od čoveka iz Zrenjanina koji je tada bio u vrhu bezbednosnih službi. Treba ovo do kraja istražiti - kaže advokat Savić.

- Polako se odmotava klupko i otkriva se jedan po jedan detalj. Sve ukazuje na to da su se oni tog dana zatekli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, pa su ubijeni.

Pominjalo se kako je Dražen ubio druga, pa izvršio samoubistvo. Eto, sad neka vide! Drago mi je da se konačno našao neko ko će otkriti istinu nakon svih ovih godina - kaže Milovanović.

Janko Jakovljević, Draganov otac, takođe kaže da se od samog zločina sumnjalo i na ovu mogućnost.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Kontrola u objektu

- Do nas su nakon ubistva dolazila razna saznanja, pa tako i da je prilikom jedne kontrole u podzemnom objektu kasarne u jednoj prostoriji pronađena neka vaga i ranac koji su bili sumnjivi. Sada se pojavio i ovaj iskaz u vezi sa švercom droge, što znači da ima istine u svemu tome - kaže Jakovljević.

Jakovljević: Do nas su došla i saznanja da su u podzemnom objektu kasarne nađeni neka vaga i ranac

Podsetimo, vojni oficir je na saslušanju u tužilaštvu otkrio da je zločinu u kasarni prethodila istraga o švercu droge, koju je vodio jedan pripadnik tadašnjeg DB.

Utvrđeno je da su među dilerima i deca pojedinih oficira, ali i da je grupa povezana s ljudima koji su tad bili aktivni u Vojsci, dok im je štek za narkotike bio podzemno sklonište na Topčideru. Kad su posumnjali da su razotkriveni, dileri su odlučili da isprazne štek, ali su ih kobnog dana gardisti zatekli na delu, što su platili glavama.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading