Zoran i biciklista morali da vide Jelenino ubistvo?

Autor:

Hronika

15.10.2018

03:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar za forenzička istraživanja (CFI) sa Nenadom Šipkom na čelu analizirao je izjave koje je Zoran Marjanović (40) dao za medije nakon ubistva supruge Jelene (33) i utvrdio da je on morao da vidi zločin na nasipu! Iako Marjanovićeva izjava nije od koristi u istrazi jer je nije dao na saslušanju u tužilaštvu, CFI je demantovao i Zoranove tvrdnje da je pevačica "Granda" već jednom istrčala do kraja rampe pre brutalnog zločina.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Jelena Marjanović

Krenuo s Janom

- Marjanović je rekao da je Jelena jednom istrčala. Međutim, veštak je ustanovio da je Jelenin telefon na nasipu najdalje došao do tačke B, koja se nalazi na 130 metara od spomen-ploče. Tad je krenuo dijagonalno da se spušta ka spomen-ploči. Kako je Zoran mogao da kaže da je jednom pretrčala celo rastojanje, je l' to znači da mu je sve vreme bila u vidokrugu, da je video da je došla do kraja rampe - priča Šipka.

 

On je dodao da je veštačenjem utvrđeno da Jelenin telefon nije došao do kraja rampe, već do tačke B, udaljene 1.130 metara od polazne tačke.

Šipka je objasnio i da je Marjanović za medije izjavio da je njegova supruga otišla da trči, a da je potom zajedno s ćerkom Janom krenuo za njom.

- Mahinalno sam bacio pogled, nisam video Jelenu. Naišao je biciklista koga sam pitao da li je video ženu koja trči, odgovorio mi je da nikog nije video. Tad sam se zabrinuo, zvao sam je više puta, telefon je zvonio, a ona se nije javljala - rekao je Marjanović.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Zoran Marjanović po izlasku iz zatvora

Sreo biciklistu

Međutim, CFI je analizom baznih stanica ustanovio da su Zoran i Jana morali da prođu pored Jelene i vide ceo napad.

- Kad je Jelenin telefon bio u tački B, Zoran i Jana su bili na oko 364 metara od te tačke. U tom trenutku biciklista im ide u susret. Sreli bi se u tački koja je 164 metra od spomen-ploče. Iz te pozicije nemoguće je da ni Zoran ni biciklista ne bi videli da se nešto dešava u kanalu ili oko njega - kaže Šipka.

On dodaje i da je nemoguće da biciklista dok je išao ka Zoranu i Jani ne bi primetio Jelenu, koja je trčala.

- Ako je susret između Zorana i bicikliste bio u tački B kad je Zoran krenuo da zove Jelenu jer mu je biciklista rekao da je nije video, to znači da je u jednom trenutku Zoran bio na oko 70 metara od mesta na kojem je, prema optužnici, ubijena Jelena. Nemoguće da ne bi video događaj, pogotovo što je bio na uzvišenju u odnosu na kanal - priča Šipka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading