"NISAM GA OTEO, HTEO SAM DA POMOGNEM": 21 dan MUČIO žrtvu, pa negirao u tužilaštvu

Autor:

Hronika

08.10.2018

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranko Stojanović (56), u zelenaškim krugovima poznat i kao Ranko Konj, negirao je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu da je zajedno s Nikolom Jovanovićem prošle godine oteo Igora Mladenovskog (41), gde su ga navodno zatvorenog držali 21 dan kako bi ga primorali da potpiše da im je "prodao" stan.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Stan u kojem su držali Igora M

Tokom saslušanja, Stojanović je kategorički odbacio navode optužbe tvrdeći da je Mladenovskog, za kojim je inače raspisana međunarodna poternica, video samo jednom, desetak dana pre događaja opisanih u prijavi.

Naime, Stojanović je rekao tužiocu da ga je Jovanović upoznao s Mladenovskim kako bi mu pomogao u vezi sa priključcima za struju u elekrodistribuciji, gde je imao kontakte, kao i zbog toga jer je Mladenovski njegovim prijateljima dugovao novac, piše Bilc.

Za elektrodistribuciju nije mogao ništa da učini jer mu je, kako je naveo, tamo rečeno da je "Mladenovski opšte poznat" i da mu je 90 odsto zahteva za priključenje neregularno.

Što se tiče dugova Mladenovskog, koji su iznosili oko 35.000 evra, oni su namireni, a Stojanović je deo novca lično odneo svojim prijateljima kojima je Mladenovski bio dužan.

RepublikaFoto: pixabay.com

Nakon njega, tužilaštvo je ispitalo i osumnjičenog Jovanovića.

Stojanović i Jovanović se terete za krivično delo otmice.

Otetog Igora Mladenovskog, inače, traži jedna evropska država, a taj slučaj je pred Ministarstvom pravde Srbije, koje treba da odluči o ekstradiciji.

Mladenovski je u martu ove godine prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu osuđen na uslovnu kaznu zatvora od tri godine i novčanu kaznu od 10.000 dinara zbog prevare. Zbog prevare je protiv njega takođe u postupku pred Prvim odnovnim tužilaštvom još jedna krivična prijava, kao i prijava zbog neprijavljenog električnog brojila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading