KRIMINALNI PUT VOĐE ŠKALJARACA JOVICE VUKOTIĆA: Sa lažnim pasošem putovao u čak šest zemalja

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

08.10.2018

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovica Vukotić, vođa škaljarskog klana, počinio je najmanje 15 krivičnih dela koristeći svoj falsifikovani makedonski pasoš da uđe i napusti šest evropskih zemalja. Šef škaljarskog klana sa lažnim papirima putovao je unazad nekoliko meseci, sve do hapšenja u Turskoj. Sa falsifikovanim, makedonskim pasošem, na ime Georgije Andonov, na koji je stavio svoju fotografiju, Vukotić je prema saznanjima "Blica" obišao šest zemalja širom Evrope.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Opasan: Jovica Vukotić

- Pasoš koji je pronađen kod Vukotića prilikom hapšenja u turskom letovalištu u rejonu Antalije bio je pun pečata pasoških kontrola na aerodromima širom Evrope. U svaku od tih zemalja ulazio je bez problema, ne izazivajući bilo kakve sumnje da je pasoš koji je podmetao bio falsifikat - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Prema navodima sagovornika, Vukotić je prvo korišćenje falsifikovane legitimacije imao na makedonskom aerodromu.

- Vukotić je nakon što je iskoristio pasoš prilikom izlaska iz Makedonije otputovao u pet zemalja - Španiju, Poljsku, Ukrajinu, Grčku, a zatim i Tursku. Zbog čega je odlazio u te zemlje, zasad nije poznato. Sumnja se da su njegova putovanja imala veze sa kriminalnim poslovima, najviše sa drogom, jer poznato je da u Španiju pristiže velika količina kokaina, a Vukotićev klan bavi se distribucijom ovog narkotika - navodi izvor i pojašnjava: 

- Tome u prilog ide i činjenica da je u Grčkoj, gde je Vukotić takođe koristio falsifikovani pasoš, za šefom škaljarskog klana raspisana crvena poternica zbog 136 kilograma kokaina koji je krajem prošle godine pronađen u jednom apartmanu u Atini - ističe sagovornik.

Koristeći pasoš u čak šest zemalja, Vukotić je počinio gotovo 15 krivičnih dela falsifikovanja putne isprave.

- To znači da je vođa škaljarskog klana više puta u kratkom periodu koristio lažni pasoš. Svaki put kada bi ušao u neku zemlju i izašao iz nje, on bi počinio krivično delo jer je koristio falsifikovanu putnu ispravu - kaže naš sagovornik.

Bliska veza sa Lukom Bojovićem

Vukotić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe "škaljarci". On se dovodi u blisku vezu sa grupom Luke Bojovića, kao i sa najtežim krivičnim delima u Srbiji i Crnoj Gori. Vukotić je, takođe, poznat po tome što je uprkos brojnim optužbama osuđen samo dva puta, i to jer su krivicu za njegove zločine često preuzimali njegovi bliski saradnici.

Nakon njegovog hapšenja u Turskoj, crnogorsko pravosuđe pokrenulo je istragu protiv Vukotića zbog sumnje da je na ime poreza i doprinosa utajio 22.800 evra. On je u četvrtak, povodom zamolnice Crne Gore u vezi sa utajom poreza u toj državi, saslušan u Posebnoj pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu, međutim branio se ćutanjem.

Šta mu se stavlja na teret?!

Jovan Vukotić, koji je označen kao vođa ozloglašenog škaljarskog klana, nakon opsežnog rada srpske i turske policije uhapšen je u Turskoj. U toj zemlji takođe je koristio lažni pasoš. Zbog tog dela on je proteran u Srbiju, gde mu se po našem zakonu na teret stavlja krivično delo falsifikovanja isprava, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Pored toga, protiv njega je u Grčkoj podignuta optužnica zbog sumnje da je 2017. trgovao narkoticima u toj zemlji, nakon što je u Atini pronađeno 136 kilograma kokaina.

Kako vlasti nisu mogle da ga pronađu, za njim su raspisale međunarodnu crvenu poternicu. Zbog ovog dela i njegovog proterivanja iz Turske u Srbiju postoji mogućnost da predmet bude ustupljen vlastima Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading