UHAPŠENO 36 LJUDI: Lažirali da je voće iz EU srpsko, da bi ga PRODAVALI RUSIJI!

Autor: Tanjug

Hronika

08.10.2018

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektori Poreske uprave i pripadnici MUP podneli su zajedničku krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Beogradu protiv 80 lica od kojih je osam pripadnika organizovane kriminalne grupe, a njih 36 je lišeno slobode.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Osumnjičeni su u periodu od 2016. do 2018. godine izvršili sledeća krivična dela: poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj novca i poreski kredit, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, pranje novca, zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja čime su oštetili budžet Republike Srbije za 118,5 miliona dinara i protivpravno pribavili imovinsku korist od 439.343.718 dinara.

Oni su organizovali uvoz voća iz zemalja EU, a koje su potom uz lažnu dokumentaciju prikazivali kao proizvode srpskog porekla kako bi dalje mogli da izvoze voće u Rusiju po povlašćenim uslovima, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Preko privrednog društva iz Beograda izvršen je izvoz voća u Rusiju koji je prikazan kao roba domaćeg porekla pomoću falsifikovanih otkupnih listova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading