DRŽALI GA KAO ŽIVOTINJU 3 NEDELJE: Evo zašto zatočeni električar NIJE SMEO da prijavi zelenaša GODINU DANA!

Autor:

Hronika

06.10.2018

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranko Stojanović (56) zvani Ranko Konj, građevinski investitor i zelenaš, uhapšen je zbog sumnje da je u septembru prošle godine oteo Igora M. (40) i držao ga u zatočeništvu 21 dan, sve dok mu ovaj nije ustupio stan i kola! Lisice na ruke stavljene su i Nikoli Jovanoviću (39), Stojanovićevoj desnoj ruci, koji je za njega obavljao sitne poslove.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Stan u kojem su držali Igora M.

KAMATA

Kako Srpski telegraf saznaje, Stojanović je uz pretnje i maltretiranje primorao žrtvu da mu prepiše stan koji je posedovao na Mirijevu i tri automobila.

- Ranko Konj i Igor se poznaju duži niz godina, čak su i sarađivali. Igor je električar i radio je struju u zgradama koje je zidao Stojanović. Kad je čuo da Mladenovski poseduje nekretninu, odlučio je da mu je oduzme po svaku cenu - kaže naš izvor iz istrage.

Zidao zgrade bez dozvole

Prema rečima našeg sagovornika, Ranko Stojanović je sazidao na desetine zgrada u Beogradu.

- Ranko Konj je poznat u sferi građevine. Uglavnom je zidao u beogradskom naselju Mirijevu i ni za jednu zgradu nije dobio dozvolu. Nelegalne stanove je prodavao kupcima uveravajući ih da će kroz nekoliko dana od potpisa ugovora sve biti legalizovano. Međutim, nijedan od stanova nije legalizovan - kaže naš sagovornik.

Tada je izmislio navodni dug i počeo da ubeđuje Igora da mu duguje 500 evra.

- Nedužni čovek je pokušao da mu objasni da nikada ni evro nije pozajmio od njega, ali Ranko nije odustajao. Kamata se svakodnevno uvećavala za 1.000 evra! Na kraju je odlučio da ga kidnapuje - navodi naš sagovornik.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Ranko Konj je pozvao Stojanovića i ispričao mu plan koji su potom zajedno realizovali.

Izvor: Hranu su mu bacali kao kučetu i nisu mu dozvoljavali da obavlja ličnu higijenu

- Na prevaru su odveli Igora M. i zatvorili ga u jedan stan koji se nalazi u prigradskom naselju Leštane. Tamo su ga mučili i maltretirali 21 dan! Hranu su mu bacali kao kučetu i nisu mu dozvoljavali da obavlja ličnu higijenu. Bukvalno su ga držali kao životinju - priča naš sagovornik.

Nesrećni čovek je trpeo torturu pune tri nedelje, a onda je pristao da potpiše ugovor.

- Otišli su kod advokata koji je napisao kupoprodajni ugovor, a posle toga su taj isti ugovor overili kod notara i tada je stan prešao u vlasništvo Stojanovića. Pored toga, oni su od žrtve uzeli i elektromaterijal u vrednosti od oko 40.000 evra - dodaje naš sagovornik.

Foto: Privatna arhiva
Ranko Stojanović

PRETNJE

Slučaj je otkriven tek nakon godinu dana, kada je Igor M. odlučio da čitav slučaj prijavi policiji.

- Pretili su da će mu ženu zapaliti benzinom i da će mu pobiti čitavu porodicu. Zbog toga je sve vreme bio u strahu i nikome nije ništa pričao. Tek sada je smogao snage, skupio hrabrost i ispričao kroz kakav je pakao prolazio - navodi naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading