KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV TRIFUNOVIĆA!

Autor:

Hronika

03.10.2018

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost Tužilaštvu za organizovani kriminal je podneo krivičnu prijavu protiv Sergeja Trifunovića, predsednika Upravnog odbora Fondacije "Podrži život" i Ratomira Antonovića, upravitelja Fondacije "Podrži život", zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teške prevare u vezi sa krivičnim delom zloupotreba položaja odgovornog lica.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Sergej Trifunović

Naime, prema informacijama koje su plasirane u medijima, Fondacija "Podrži život" iz Beograda u julu mesecu 2017. godine, deo novca prikupljenog od sms poruka koji su na broj: 5757 uplaćivali građani na ime pomoći bolesnoj deci, u iznosu od oko 15,5 miliona dinara je uplatila investicionim preduzećima iz Slovenije i Srbije a da ta finansijska transakcija bilo vezana za cilj zbog kojeg su građani novac uplaćivali na pomenut sms-broj, gde građani prethodno nisu imali informaciju o tome da će njihov novac biti iskorišćen za drugačije namene od onih koje se proklamuju preko oficijelnog sajta fondacije, a to je isključiva dodela humanitarne pomoći.

Takođe, postoji sumnja da su preduzeća, odnosno investiocioni fondovi, sa kojima je sarađivala Fondacija "Podrži život", nakon korišćenja ovog novca za lečenje bolesne dece Fondaciji "Podrži život" naplatila i svoje usluge u iznosu od 5,5 miliona dinara a da uplatioci o tome nisu bili informisani niti su dali saglasnost.

- Iz ovih razloga predlažemo da se u Krivični zakonik uvede novo krivično delo: "Zloupotreba novca za lečenje bolesne dece", gde bi se napokon stalo na put zloupotrebi humanosti koju imaju građani Srbije i sprečilo bogaćenje nesavesnih pojedinaca na račun bolesne dece - stoji u zvaničnom saopštenju Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije-Transparentnost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading