Suđenje za prevaru golmana Stojkovića počinje 18. oktobra

Autor: Tanjug

Hronika

03.10.2018

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu u Beogradu za 18. oktobar je zakazan početak suđenja trojici okrivljenih za prevaru golmana reprezentacije Vladimira Stojkovića, prilikom prodaje placeva na Čukarici.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vladimir Stojković

U ovom slučaju su optuženi advokat Vladimir Ðurković, nekadašnji potpredsednik opštine Čukarica Uroš Janković i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović.

Ðuroviću se optužnicom na teret stavlja udruživanje radi vršenja krivičnog dela i krivično delo prevare, a Stefanoviću u Jankoviću samo prevara.

Detalji optužnice nisu zvanično saopšteni.

Janković, Ðurković i Stefanović su bili uhapšeni 7. novembra 2016. godine u jednom beogradskom restoranu, prilikom susreta sa Stojkovićem koji im je, navodno, doneo 27.000 evra u jednoj koverti.

Prema krivičnoj prijavi policije, oni se sumnjiče da su Stojkoviću ponudili na prodaju više parcela na Čukarici, koje su u vlasništvu fizičkih lica, a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju.

- Osumnjičeni su oštećenom, kako se sumnja, prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima. Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika - navela je tada policija.

Janković je prilikom saslušanja kod tužioca negirao da ima veze sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Policija je od osumnjičenih, kako je tada saopšteno, oduzela 27.500 evra za koje se sumnja da su proisteklih iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju i računarsku opremu.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading