Siniša Jasnić uhapšen zbog pronevere novca

Autor: Tanjug

Hronika

02.10.2018

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Beogradu uhapsila je odgovorno lice Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Sinišu Jasniću (53) zbog postojanja osnova sumnje da je proneverio novac te organizacije i time je oštetio za više od 13 miliona dinara.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Siniša Jasnić

Osumnjičeni se tereti da je tako pribavljeni novac koristio za svoje potrebe i da suprotno Zakonu o računovodstvu, te iznose nije u potpunosti pravdao računima, niti je o tome obaveštavao Skupštinu Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

Na osnovu izvoda iz biznis platnih kartica i proknjiženih računa u računovodstvu Sportskog saveza Srbije utvrđeno je da nepokriveni trošak iznosi 13.187.359 dinara, za koliko je, kako se sumnja, S.J. oštetio Univerzitetski sportski savez Srbije. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo pronevera osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading