PUTEVI "BOŽJE DROGE"! EVO KAKO SMRTONOSNI OPIJAT DOLAZI U SRBIJU!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

01.10.2018

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal vodilo je istragu u vezi sa prvom zaplenom u Srbiji psihoaktivne supstance dimetiltriptamin (DMT), poznatije kao "božija droga", u saradnji sa kolegama iz Nemačke - tužilaštvom iz Lajpciga i carinskom službom u Drezdenu.

Foto: MUP Srbije
Božja droga pronađena u rukama Beograđanina

"Božija droga" najčešće stiže u Srbiju, kao i u celu Evropu tako što se šalje iz Kolumbije do aerodroma u Nemačkoj, odakle je se prosleđuje širom Starog kontinenta, utvrdilo je srpsko tužilaštvo.

- Uobičajena je praksa da ta droga dolazi iz Kolumbije. Stiže najčešće do aerodroma u Frakfurtu i dalje se distribuira po Evropi. Nemačka carinska služba ima dobru saradnju sa Srbijom i Hrvatskom, u kojoj je poslato više isporuka ove droge - kaže izvor poznat sa istragom.

Srpsko tužilaštvo je pokrenulo istragu nekoliko meseci pre prve zaplene 21. septembra 2018, kada je uhapšen A. R. (30), sportski radnik iz Beograda.

- Tri litra droge je poslato poštom DHL iz Bogote u Kolumbiji do Frankfurta, pa preko Lajpciga dalje za Beograd. Osumnjičeni, koji je sportista, uhapšen je u trenutku kada je preuzimao pošiljku sa drogom. On je poveo i suprugu sa sobom - navodi izvor Blica.

"Božija droga" ili psihoaktivna supstanca dimetiltriptamin (DMT) nova je droga u Srbiji, koju je policija pronašla prvi put u Beogradu, mogla je da ubije one koji bi je konzumirali, da se kojim slučajem našla na ulici.

Policija je povodom ovog slučaja izdala zvanično saopštenje da je prilikom hapšenja A. R. (30) pronađeno i oduzeto tri litra narkotika, za koje se sumnja da se radi o dimetiltriptamin.

Nakon hapšenja osumnjičeni A. R. je priveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu, kojem je Tužilaštvo za organizovani kriminal ustupilo slučaj.

- On je pokušao da negira krivicu. Čak je tvrdio da je drogu koristio kao pomadu za telo i da mu je samo zato bila potrebna - kaže izvor.

Nakon saslušanja sudija za prethodni postupak beogradskog Višeg suda odredio mu je pritvor do 30 dana na predlog Višeg tužilaštva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading