TAJNI SASTANAK U SRBIJI GA KOŠTAO ŽIVOTA: Pozadina surove likvidacije dilera dijamanata

Autor: mediji, Republika

Hronika

29.09.2018

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trgovac dijamantima Đorđe Mihaljević, koji je u ponedeljak ubijen u sačekuši u Johanesburgu, boravio je neposredno pre smrti u Srbiji i veruje se da ga je jedan tajni sastanak u našoj zemlji koštao života. Mihaljević je boravio dve nedelje uoči smrti u domovini svoje supruge i nekadašnje misice Natalije Gurkove, s kojom se pojavio na otvaranju jednog kluba. Par je potom doputovao u Srbiju.

RepublikaFoto: www.facebook.com/miokovic.dejan
Ubijen: Đorđe Mihaljević

S obzirom na to da je Mihaljević bio bliski saradnik Dobrosava Gavrića i Mikija Đuričića, osuđenih ubica Željka Ražnatovića Arkana i visokopozicioniranih članova južnoafričkog podzemlja, mediji u Južnoafričkoj Republici i Bugarskoj spekulišu da se, pored rizičnog posla trgovine dijamantima, u toj vezi krije motiv njegove likvidacije. 

Dolazio u Srbiju

- Đorđe je s porodicom uglavnom živeo u Bugarskoj, Crnoj Gori i Južnoafričkoj Republici, gde je u poslednje vreme najčešće boravio. Dolazak u Srbiju predstavljao je iznenađenje. Održao je nekoliko sastanaka i tu mu je najverovatnije i "presuđeno". Iako se trgovina dijamantima pominje kao motiv ubistva, moguće je da je u pitanju osveta, jer je Đorđe u JAR bio dobar s Gavrićem i Đuričićem, ubicama Željka Ražnatovića Arkana.

Bugarski mediji su preneli izjavu novinarke iz Johanezburga koja je pre izvesnog vremena intervjuisala Mihaljevića. Ona je kazala da se trgovac dijamantima predstavljao kao ozbiljan i uspešan biznismen i da je ostavljao utisak čoveka koji nema nikakav problem sa zakonom.

Takođe, mediji su preneli i izjavu njegove bliske prijateljice, koja je rekla da Mihaljević nije ni pretpostavljao da bi mogao da bude ubijen. Ona je istakla da bi u tom slučaju Mihaljević sigurno angažovao obezbeđenje, odnosno da se ne bi šetao sam i bez ikakve zaštite po Johanezburgu. 

Mihaljevićeva supruga je, prema pisanju bugarskih medija, predosetila ubistvo muža.

- Đorđe i Natalija su u braku više od 10 godina i imaju dvoje dece. Natalija se žalila suprugu da se ne oseća sigurno u Africi i insistirala je da se vrate u Bugarsku. Bračni par se poslednji put video na Natalijinom rođendanu pre nekoliko dana, a ona je tragičnu vest primila dok je bila u Sofiji - preneli su bugarski mediji.

Sahrana u Crnoj Gori

Mihaljević je, podsetimo, ubijen kad su u njega pucali napadači koji su se nalazili na motociklu, u trenutku kad je svojim "poršeom" stao na semaforu. Likvidacija je imala isti potpis kao i ubistvo Mikija Đuričića i Darka Kulića, koji su ubijeni u razmaku od dva meseca.

Telo Mihaljevića trebalo bi da bude preneto u Crnu Goru, odakle je poreklom, kako bi tamo bio sahranjen. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading