Humani ljudi donirali kožu, a 50 njih dalo krv za POVREĐENE RADNIKE NIS-A!

Autor: novosti.rs

Hronika

26.09.2018

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Jerinkić (30) iz Kikinde, radnik NIS-a koji je teško povređen u požaru na naftnoj bušotini u Bradarcu, 25. septembra uspešno je operisan u Beogradu, zahvaljujući humanim donorima kože.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

U sredu, 26. septembra, je na redu za operaciju i drugi teško povređeni radnik, Goran Belančić (34), takođe iz Kikinde. Za transplantaciju kože odabrano je pet donora, dok je krv za Dejana i Gorana dalo preko 50 ljudi.

- Ukoliko budu potrebne i dodatne transplantacije kože, o čemu će nas lekari na vreme obavestiti, uputićemo još jedan poziv i apel svim humanim ljudima spremnim da budu donori našim kolegama – kaže za Novosti Damir Komlenić, inicijator akcije za pomoć Dejanu i Goranu.

On ističe da je rukovodstvo NIS-a sve vreme uz njih i pruža im svu pomoć i podršku, na čemu su im zahvalni.

Povređeni radnici leče se na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Beogradu, gde su doveženi nakon požara u kojem su zadobili opekotine drugog i trećeg stepena. Požar je izbio 20. septembra uveče, na naftnoj bušotini NIS-a "Bradalj 3" u selu Bradarac, prilikom radova na remontu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading