TUGA U NIŠKOJ ŠKOLI: Umesto Isidore u prvoj klupi cveće

Autor: Dragan ILIĆ

Hronika

25.09.2018

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvoj klupi do katedre, na mestu gde je do juče sedela Isidora Vučković (12), buket cveća. U Osnovnoj školi "Ivo Andrić" u niškom naselju Komren, gde je devojčica pohađala 6/1 odeljenje, neverica.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
ŠOK Buket cveća na Isidorinoj školskoj klupi

- Tuga je ne samo u našem odeljenju već i čitavoj školi. Deca su teško reagovala na vest o stradanju njihove drugarice. Isidora je bila odličan đak, primerno dete u svakom pogledu, savesna i odgovorna, mirna i povučena. Nikada se nije posvađala ni sa jednom drugaricom, a svima iz odeljenja je pomagala u učenju. Deca su juče ujutro došla suznih očiju. Neki su zbog šoka ranije otišli sa nastave - kaže Ljiljana Ilić, profesorka engleskog jezika, inače razredni starešina male Isidore.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Ljiljana Ilić, razredni starešina male Isidore

U porodici Vučković juče muk. Rođaci i prijatelji pristizali su da izraze saučešće i pomognu u pripremi sahrane. Isidorini roditelji Ana i Ivan zanemeli su od šoka. Nisu imali ni snage niti želje da pričaju s bilo kim. Kombi im je iz srca istrgao mezimicu.

Sahrana male Isidore zakazana za danas u 13 časova na lokalnom groblju u Komrenu

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Milica Petković, direktorka škole

- Ovakvoj tragediji niko nije mogao da se nada. Problema je bilo dok nije bilo pasarele preko auto-puta do naselja gde živi mala Isidora, ali sada je prelaz relativno bezbedan i saobraćaj nije tako frekventan. Ipak, tragdija se ne može predvideti. Dogodila se u ulici gde vrlo retko prolaze vozila. Danas će svi profesori biti na sahrani. Otpratićemo našu Isidoru do večne kuće. Verujem da će svima nama, a prvenstveno deci, ostati u sećanju kao dete koje roditelji samo poželeti mogu - dodala je direktorka škole Milica Petković.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Nastradala Isidora Vučković

Isidora je poginula prekjuče kada ju je pokosio kombi fijat doblo, u kom nije bilo vozača! Dostavno vozilo je bilo parkirano na nizbrdici u Požarevačkoj ulici i iznenada je krenulo unazad i pregazilo devojčicu na trotoaru. Sahrana nasrećne devojčice zakazana je za danas u 13 časova na lokalnom groblju u Komrenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading