SRBI IDU NA DOŽIVOTNU ROBIJU? Počinje suđenje za ubistvo na Zakintosu!

Autor: Tanjug

Hronika

21.09.2018

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje dvojici srpskih državljana okrivljenih za ubistvo američkog turiste Bakari Henderson (23) na grčkom ostrvu Zakintos treba da počne danas pred sudom u Patri.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Mag
Srbi na smrt prebili američkog studenta

Sedmorica Srba u ovom slučaju optuženi su za učešće u prebijanju američkog turiste Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos u noći između 7. i 8. jula, od kojih su njih petorica u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode.

Roditelji Hendersona zatražili su preko jedne od najvećih američkih TV stanica - CBS, maksimalnu kaznu za optužene jer jedino to, kako je rekao otac ubijenog mladića, može biti satisfakcija za porodicu. Oni su takođe najavili prisustvo na suđenju. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Američki turista Bakari Henderson

Jedan od branilaca optuženih, advokat iz Beograda Zora Dobričanin Nikodinović, smatra da je neprimen bilo kakav pritisak na pravosudne organe Grčke.


 - Treba da se sudi u miru, bez bilo čijih pritiska i lobiranja, prema dokazima i u skladu sa zakonom -  rekla je Dobričanin Nikodinović Tanjugu.

Petorici osumnjičenih je nakon incidenta određen pritvor do početka suđenja koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci, dok se druga dvojica brane sa slobode.

Njima se na teret stavlja teško ubistvo izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod", u mestu Laganas, na smrt pretučen 23. godišnji američki student Bakari Henderson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading