SPREČEN ŠVERC NAFTE: Carinici zaustavili dve cisterne sa 53 tone goriva

Autor: Tanjug

Hronika

19.09.2018

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su u saradnji sa kolegama iz Makedonije otkrili dve cisterne u kojima je umesto prijavljene robe, otkriveno 53 tone goriva, saopštila je danas Uprava carina. Tima je sprečen još jedan pokušaj lažnog deklarisanja nafte u cilju izbegavanja plaćanja dažbina na tu akciznu robu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Prekršaj je otkriven u carinskoj ispostavi Luka Beograd nakon uspešno sprovedene istrage i prikupljanja svih dokaza koji govore u prilog tome da se radi o zloupotrebi i lažnom predstavljanju robe koja se prevozi u cisternama.

Umesto da prijavi da u cisternama prevozi naftu, uvoznik je prijavio "kondenzat prirodnog gasa" i "mast dobijenu od nafte - ulje za kočnice" za koje se pri uvozu ne naplaćuju dažbine karakteristične za akciznu robu.


Pogrešnim deklarisanjem radi izbegavanja plaćanja uvoznih dažbina na 53.000 litara nafte, koliko se nalazilo u pomenute dve cisterne, uvoznička firma iz Srbije bi oštetila državni budžet za 5,5 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading