IZREŠETAN DRUG KRISTIJANA GOLUBOVIĆA U ŠVEDSKOJ

Autor:

Hronika

15.09.2018

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drug Kristijana Golubovića teško je ranjen u sačekuši u centru Stokholma! Nepoznati napadači sasuli su rafal u Miloša Saveljića zvanog Crni (28), poreklom iz Negotina, ispred kluba "Vavilon" i lekari se trenutno bore za njegov život.

Foto: Lična arhiva
Selfi sa parama: Miloš Saveljić

Naplata duga

- Srpski državljanin je te večeri sa bliskim prijateljem došao u pomenuti klub. On se kratko zadržao u lokalu, da bi nekoliko minuta posle ponoći izašao iz kluba i krenuo ka parkingu, gde je parkirao BMW X6 koji je vozio. U tom trenutku naišao je audi i napadač je iz automobila u pokretu osuo rafalnu paljbu na Srbina - prenose švedski mediji.

Napadači su u Saveljića ispalili najmanje deset metaka iz automatskog oružja, a potom pobegli u nepoznatom pravcu. Saveljić je u pucnjavi zadobio teške prostrelne rane i trenutno se nalazi u kritičnom stanju.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Kristijan Golubović

10 metaka najmanje ispaljeno je u Saveljića

- Prolaznici koji su se zatekli u neposrednoj blizini pucnjave odmah su pozvali Hitnu pomoć, koja je ubrzo stigla na lice mesta. Srbin je helikopterom prebačen u jednu od najboljih švedskih bolnica i lekari se trenutno bore za njegov život - pišu mediji.

Ima firmu u Bugarskoj

Saveljić je navodno vlasnik firme "MS reisen" iz Bugarske, koja posluju po čitavoj Evropi, a spekuliše se i da drži nekoliko klubova u Nemačkoj i Holandiji, kao i da se bavi pretprodajom vozila.

- Više puta je dovođen u vezu sa raznim kriminalnim aktivnosti. Sumnja se da su uzroci ovih napada upravo nerašćišćeni računi u kriminalnom miljeu - priča naš sagovornik.

Krimi-obračun

Kako saznajemo, Saveljić je od ranije poznat inostranoj policiji i već je osuđivan. Njega su pojedini mediji dovodili u vezu sa jednim od žestokih momaka beogradskog podzemlja tokom 90-ih Kristijanom Golubovićem, koji trenutno služi zatvorsku kaznu zbog dilovanje droge.

- Njih dvojica su navodno bliski prijatelji i svojevremeno su se družili. Spekuliše se da je Saveljić u Švedsku nedavno doputovao kako bi naplatio dug od 100.000 evra koje mu duguje izvesni turski državljanin - kaže izvor Srpskog telegrafa.

U gotovo identičnoj pucnjavi Saveljić je ranjen i 2016. u Dizeldorfu u Nemačkoj

Ovo nije prvi put da se Srbin našao na meti napadača. On je 2016. ranjen u Dizeldorfu u Nemačkoj u gotovo identičnoj pucnjavi.

- Saveljić se u trenutku ranjavanja nalazio u BMW X5 sa prijateljem R. K. (31). Napadači su se tada zaustavili pored Srbinovog automobila i otvorili paljbu na njega! Ipak, on je tada prošao sa lakšim povredama, dok je njegov prijatelj u napadu ostao nepovređen - priča naš izvor.

Policija utvrđuje sve okolnosti.

U džipu mu našli 200.000 evra

Kako saznajemo, švedska policija je nakon obavljenog uviđaja u Saveljićevom džipu pronašla lažna dokumenta i veću količinu novca.

- Inspektori su u BMW koji je vozio Saveljić pronašli čak 200.000 evra - prenose strani mediji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading