UHAPŠENOM VOĐI ŠKALJARACA PRETI PET GODINA ROBIJE

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

13.09.2018

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko se dokaže da je vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić falsifikovao pasoš i koristio ga u Turskoj, preti mu kazna i do pet godina zatvora, saznaje "Blic".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Prema saznanjima "Blica", Vukotić, koji je inače državljanin Srbije, iznosio je čak dva i po sata svoju odbranu u tužilaštvu, naglašavajući da naše pravosuđe nije nadležno za procesuiranje ovog krivičnog dela jer on pasoš nije koristio na teritoriji Srbije.

Jovica Vukotić, vođa ozloglašenog crnogorskog klana uhapšen je u letovalištu Antalija, a kod sebe je u trenutku hapšenja imao lažna dokumenta.

Vuković je državljanin Srbije, pa je zbog lažnih dokumenata u utorak proteran iz Turske, odnosno deportovan je Srbiji.

Vukotić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe "škaljari" za kojim su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu poternicu zbog dovođenja u vezu sa krijumčarenjem 136 kilograma kokaina. U Grčkoj je protiv njega već podignuta optužnica, koja ga tereti za trgovinu narkoticima, ali postoji mogućnost da predmet bude ustupljen vlastima Srbije.

On se dovodi se u blisku vezu sa grupom Luke Bojovića, kao i sa najtežim krivičnim delima u Srbiji i Crnoj Gori.

Vukotić je, takođe, poznat po tome što je uprkos brojnim optužbama osuđen samo dva puta, i to jer su krivicu za njegove zločine često prezimali njegovi bliski saradnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading