(FOTO) HOROR U ALEKSINCU: Pljačkaši satima bračnom paru PEGLOM pržili kožu, a onda je krenulo IŽIVLJAVANJE nad celom porodicom!

Autor: D. I.

Hronika

13.09.2018

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Višečlana razbojnička banda provalila je 8. septembra u porodičnu kuću Obradovića u selu Mozgovu kod Aleksinca i nekoliko sati krvnički tukla i pekla četvoro članova domaćinstva dok nisu iznudili zlato vredno pola miliona.

Foto: ST/D. ILIĆ
Baka Julijana pokazuje teške povrede

- Krvavi pir započeo je u gluvo doba noći, po mom sećanju oko tri sata posle ponoći. Dva maskirana razbojnika, sa fantomkama na glavi i rukavicama, upala su u našu spavaću sobu u prizemlju. Deda, moj suprug Miroslav Obradović (68) i ja bili smo prestravljeni kada su nas u polusnu ščepali i počeli da guše. Stavili su nam ruke na usta i vikali "Ćuti, ćuti". Bila su dvojica, ali čini mi se da su u tom trenutku, ispred, u holu, bila još dvojica koje sam kasnije videla na spratu - rekla je vidno uznemirena baka Julijana Obradović.

TIPOVANI

Julijana i Miroslav radili su dvadesetak godina u Švajcarskoj. Sve što su zaradili uglavnom su uložili u izgradnju velike i lepe kuće u Mozgovu, za imanje i mehanizaciju. Imali su i deo ušteđevine za svog sina i unuke. To je svako mogao da pretpostavi ali nije bilo dovoljno za tipovanje kuće jer su živeli skromno  baveći se poljoprivredom.

Međutim, nije svako mogao da zna gde stoji zlato i kako se otvara prozor koji se "kipuje" na jednoj od soba sa zadnje strane kuće odakle su i ušli.

Ona kaže da su razbojnici od njih zahtevali njihovu ušteđevinu.

- Dedu su oborili pored kreveta i vezali širokim selotejpom, a potom se okomili na mene. Selotejpom su mi vezali ruke i noge i počeli ispitivanje. "Pare, pare" prigušenim glasom je onaj pored mene zahtevao da kažem gde držimo ušteđevinu. Odbila sam da im kažem, pa su počeli obojica da me tuku pesnicama. Napravili su mi podlive ispod očiju, ali sam odbijala da im kažem bilo šta o novcu - naglašava Julijana.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ

Pošto baka nije htela da oda gde čuvaju ušteđevinu razbojnici su prešli na još surovije metode.

- Jedan me je pitao gde držimo zlato, a kad sam rekla da nema zlata zatražio je peglu. Uključio je gajtan pored kreveta i počeo da mi peče rame. Bolelo me užasno, ali nisam htela da kažem jer smo to krvavo stekli radom u inostranstvu i čuvali za naše potomke. Pokušala sam da zaštitim lice i okrenula se na bok, a razbojnik je tada počeo da me peče po kuku i niz desnu nogu. Prštalo je pečeno meso, ali nisam mogla da progovorim iako sam jecala od bolova - dodaje baka kroz suze.

Razbojnicima nije bilo dovoljno što su batinama i pečenjem zlostavljali nemoćne ljude, pa su pokušali užasnijim pretnjama i nasrtajima na ostale članove porodice.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ
Kuća u kojoj se odigrao zločin

- Vezali su mi ruke i noge i kada sam pitao šta to i zašto rade, razbojnik mi je naredio da ćutim. Dok su babu pekli mene su oborili pored kreveta. Pokušao sma da ustanem da je zaštitim ali tada me je jedan od razbojnika peglom opekao po levom ramenu i počeo da udara pesnicama. Bili smo spemni sve da istrpimo za svoju decu ali tada su nasrnuli i na njih. Sa sprata su doveli našeg pretučenog sina Zorana Obradovića (50). Lice mu je bilo krvavo i izobličeno. Trenutak kasnije buku je čuo unuk Aleksandar (19) koji  je takođe spavao na spratu i pomislio da nam je nešto teško pa pohitao da pomogne ali su ga razbojnici presreli u hodniku. Rvao se s njima, ali su ga savladali i oborili, pa vezali, i njega i Zorana pored naših kreveta - kaže deda Miroslav Obradović.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ
Razbojnici ostavili haos za sobom

Kada batinanje ukućana nije pomoglo jedan od razbojnika je zapretio da će unakaziti unuka Aleksandra.

- "Imaćete na duši što ću da vam sada unakazim unuka tako što ću peglom da mu opečem lice. I ne samo to. Ako ne progovrite gde je zlato otići ćemo u Niš gde vam unuka studira i svi ćemo je silovati", rekao je pred svima jedan od razbojnika. Deca su mi preča od para i zlata pa sam tada rekao babi "Idi daj im što traže" - gnevno kaže deda Miroslav.

Foto: ST/D. ILIĆ
I deka Miroslav Obradović pokazao svoje povrede

Izmučena, izmrcvarena udarcima pesnica i pečena peglom baka Julijana je ipak više mislila na unuke pa je zatražila da joj razbojnik oslobodi noge i povela ga na sprat.

- Kad smo pošli stepenicama na spratu sam videla još dvojicu maskiranih razbojnika. Zlatan nakit, dukati, ogrlice, narukvice i lančići, bio je u akt torbi koju razbojnici nisu pronašli iako su prevrnuli celu sobu. Kad sam im predala zlato zapretili su da nikoga ne zovemo jer će se vratiti i pobiti nas - kaže još uvek uplašeno baka Julijana.

RepublikaFoto: ST/D. ILIĆ
Akt tašna u kojoj je bio nakit

Kad su razbojnici izašli na vrata baka je pozvala unuka Aleksandra da se oslobodi selotejpa i potraži makaze da oslobode ostale ukućane, a potom je potom je pozvala Hitnu pomoć. Pre lekara stigla je i policija, ali su razbojnici u međuvremenu umakli.

Pokrenuta je potera, ali ni posle pet dana razbojnicima ni traga ni glasa. Istraga je u toku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading