Sud u strahu da ne pobegne! VOĐA ŠKALJARACA biće 30 dana iza REŠETAKA

Autor: Tanjug

Hronika

12.09.2018

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Jovici Vukotiću, kojeg mediji nazivaju vođom "škaljarskog klana" iz Crne Gore, a tužilaštvo ga tereti za posedovanje falsifikovanog pasoša.

Foto: Ilustracija

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i bojazni da ne ponovi krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Irina Kovačević.

Vukotić je prethodno saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivicno delo falsifikovanje isprave u produženom trajanju, odnosno posedovanja falsifikovanog pasoša, sa kojim je uhapšen u Turskoj pre dva dana.


Prilikom hapšenja u Turskoj Vukotić je koristio lažni makedonski pasoš.

Za krivično delo falsifikovanje isprave zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.

Vukotićeva odbrana, kako Tanjug saznaje, tvrdila je u tužilaštvu da naše pravosuđe nije mesno nadležno za procesuiranje ovog slučaja, jer on pasoš nije koristio na teritoriji Srbije.


Vuković je državljanin Srbije i Crne Gore, pa je zbog lažnih dokumenata u utorak proteran iz Turske, odnosno deportovan je Srbiji.

Jutros je u zgradu suda u Katanićevoj ulici dovezen u crnom džipu, u pratnji naoružanih pripadnika SAJ-a, sa fantomkama na licu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading