OGLASIO SE GUJON: Hteli su da mi stave lisice kao da sam kriminalac, spasao me JEDAN SRBIN

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

10.09.2018

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon danas je dobio zabranu ulaska na KiM na neodređeno vreme.

RepublikaFoto: Tanjug
Arno Gujon

Kako je Gujon rekao Tanjugu, zadržali su ga na administrativnom punktu Merdare, potom su ga priveli i ispitivali i onda mu je "uručena zabrana ulaska na neodređeno vreme bez ikakvog obrazloženje".

- Zabranili su mi ulazak na Kosovo i Metohiju pošto sam im dao srpsku ličnu kartu pri pokušaju ulaska. Rekli su da izađem iz automobila, a carinik je rekao policajcu da me privedu i stave lisice. Taj policajac je bio Srbin i nije mi stavio lisice, ali su me odveli do neke prostorije, pretresali i mene i automobil, zadržali ukupno tri sata. Takođe, poslali su i ekipu bezbednosnih snaga iz Prištine da me ispituje kao da sam neki kriminalac, zašto idem, gde idem, kome pomažem, koju organizaciju predstavljam, a ja 14 godina radim ovo, ulazim na Kosovo i Metohiju i objavljujem sve što radimo i na francuskom i na srpskom jeziku - rekao je Gujon za "B92".

- Sada je moj humanitarni rad doveden u pitanje - rekao je Gujon vidno uznemiren, i dodao da je svakog meseca išao na KiM gde je boravio po nedelju dana, pratio humanitarne akcije, razgovarao sa ljudima...

Dodao je da ima pravo na žalbu, što će svakako iskoristiti.

- Cilj im je da privode ne samo Srbe već i one koji pomažu Srbima u enklavama - rekao je Gujon.,

Pored Gujona, kosovska policija zadržala je i dvojicu njegovih saputnika, aktivista humantirane organizacije "Srbi za Srbe".

Gujon je trebalo da prisustvuje otvaranju farme živine za potrebe narodne kuhinje Raško-prizrenske eparhije u srpskom selu Prekovce kod Novog Brda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading