PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE ŠARIĆU, OVO JE RAZLOG

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

05.09.2018

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Darku Šariću optuženom da je oprao oko 22 miliona evra zarađenih prodajom narkotika odloženo je u sredu u Specijalnom sudu u Beogradu za početak novembra. Razlog tome je izostanak svedoka biznismena Mileta Jerkovića, čije je saslušanje bilo planirano za dva radna dana. Pored Šarića na optuženičkoj klupi je još 17 osoba.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Darko Šarić

Zamenik tužioca Saša Ivanić je predložio da se pročitaju Jerkovićevi iskazi iz istrage i sa glavnog pretresa iz oktobra 2011. godine, kada je tri dana saslušavan. U to vreme Šarić je bio u bekstvu.

Ovaj vojvođanski biznismen tada je detaljno opisao na koji način su kupovane brojne firme i kako su navodno "prljave pare" ušle u legalne tokove.

Optuženi Šarić je tražeći reč, zapitao sudiju da li zna kada će se završiti postupak:

- Ne vidim kraja ovom suđenju. Svi smo znali da Mile neće doći. On godinu dana ne dolazi da svedoči u jednom drugom postupku.

Inače, Jerković je svedok i na suđenju protiv Branka Lazarevića, bivšeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, koji sa još trojicom optuženih odgovara zbog odavanja službene tajne Šariću.

Veće Specijalnog suda koje vodi ovaj postupak dobilo je obaveštenje da se biznismen nalazi u Americi na lečenju i da mu zbog zdravstvenog stanja tamošnji lekari ne preporučuju putovanje avionom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading