SARA PREŽIVELA HOROR U ZATVORU: Crna Gora osudila Beograđanku KAO NAJVEĆEG MAFIJAŠA

Autor:

Hronika

05.09.2018

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sara Vidak (20), studentkinja iz Beograda, osuđena je juče na četiri meseca zatvora zbog napada na Jelenu Stanišić, sudiju Prekršajnog suda u Kotoru. Nakon tri nedelje provedene u pritvoru, ona je juče puštena na slobodu do pravosnažnosti presude.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Sara Vidak

Lisice na rukama

Otkad je završila iza rešetaka, Sara je tretirana kao okoreli kriminalac, pa je u sud dovođena sa lisicama na rukama i u pratnji više zatvorskih čuvara. Srpkinja je na kraju i osuđena kao najveći mafijaš, što je izazvalo ogorčenje i brojnih Crnogoraca koji su po društvenim mrežama podsećali da je crnogorsko pravosuđe oslobodilo krivice i Duška Šarića i brojne "kavčane" i "škaljarce", koji seju smrt na ulicama.

Mlada Beograđanka je i juče ponovila da nije kriva.

- Najbitnije mi je da su porodica i moj dečko uz mene - rekla je Sara.

Pre izricanja presude juče je svedočila Sarina majka Olivera Vidak, koja je istakla da je sudija Stanišić njenu ćerku uhvatila za ruku. Ona se zajedno sa ćerkom kobnog dana obratila sudiji zbog greške u papirologiji kod Sarinog dečka Stevana Prpe, koji je u sud došao zbog prekršaja u saobraćaju.

Sara: Najbitnije mi je da su porodica i moj dečko uz mene

- Sudija mi je pokazala prstom i rekla: "Marš napolje." Kad je uhvatila Saru za ruku, moja ćerka joj je rekla: "Odakle vam pravo da me dirate", a sudija je onda povikala da je napadnuta. Stanišićeva je samu sebe štipala, što je video i maloletni sin, koji je sedeo u hodniku. Potom je viknula policajcu iz obezbeđenja: "Napadnuta sam, vidi mi povrede" - rekla je Vidakova na suđenju.

Nakon suđenja Olivera Vidak nije želela da komentariše presudu. Ona je rekla da joj je najbitnije da je njena ćerka ponovo s njom.

- Verovatno je moralo tako da bude! Mi smo se branili istinom i mi smo moralni pobednici, a neka je na čast onom ko je doneo presudu - kaže Vidakova.

Laknulo joj

Ona je dodala da je Sara dobro.

- Divim joj se zbog toga šta je sve izdržala i preživela za ove tri nedelje, a da je pritom ostala normalna, ja verovatno ne bih. Laknulo joj je kad je čula da izlazi iz pritvora i da se ne vraća u ćeliju. Moraće da ide kod psihologa, nikad neće zaboraviti horor kroz koji je prošla - priča Olivera.

Advokat: Saro, izvini

Sarin advokat Srđan Lješković u završnoj reči se izvinio Beograđanki.

- Saro, verovatno ti ovo ovde niko nikad neće reći: "Izvini, ako ikad budeš mogla oprosti." Molim te da nikad ne zaboraviš svoje korene - rekao je Lješković.

HRONOLOGIJA
15. AVGUST uhapšena Sara Vidak
23. AVGUST podignuta optužnica protiv studentkinje
31. AVGUST počelo suđenje Beograđanki
5. SEPTEMBAR Sara osuđena i puštena iz pritvora

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading