NEMA DOKAZA DA JE ZORAN UBICA: Nenad Šipka se povlači iz slučaja ubistva pevačice

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI), kojeg je angažovala porodica Krsmanović kako bi pomogao u istrazi ubistva Jelene Krsmanović Marjanović (33), doneo je odluku da se povuče iz medija. Naime, Šipka više neće davati izjave u vezi sa smrću pevačice "Granda" jer je ceo slučaj, kako kaže, postao farsa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nenad Šipka

Izašao na slobodu

- Za desetak dana biće tačno godinu dana otkad je uhapšen Zoran Marjanović (40), a optužnica koja je protiv njega podignuta zbog Jeleninog ubistva još nije pravosnažna. A kako i da bude pravosnažna, kad u optužnici ne postoji nijedan materijalni dokaz koji nedvosmisleno ukazuje na to da se događaj odigrao na nasipu, a kamoli da je počinilac tog dela upravo Marjanović - kaže Šipka.

On dodaje da je ceo slučaj ubistva pevačice postao najobičnija farsa.

- Da je ova tvrdnja tačna, pokazaće bliska budućnost i epilog sudskog procesa, ako ga uopšte bude. Moje tvrdnje od 23. maja i 12. juna ove godine da će Zoran Marjanović izaći na slobodu i biti u mogućnosti da bira gde će na letovanje, ako to poželi, obistinile su se - priča direktor CFI.

Moje tvrdnje da će Zoran Marjanović izaći na slobodu i biti u mogućnosti da bira gde će na letovanje su se obistinile

Šipka objašnjava da je CFI imao na uvid foto-dokumentaciju s nasipa na kojem je pronađeno telo Jelene Marjanović, obdukcioni nalaz, kao i fotografije s obdukcije i da su na sve načine pokušavali da budu od koristi u istrazi zločina.

Sedam predloga

- U septembru 2017. tužilaštvu smo dostavili sedam predloga istrage koji bi mogli da doprinesu pomaku u rešavanju slučaja.

Na šta ukazuje Centar za forenziku 

1. Nacionalno kriminalističko-tehnički centar (NKTC) MUP RS nema akreditaciju za hemijsku analizu zemlje. Ako su uzorci na Marjanovićevim pantalonama analizirani u laboratorijama ovog centra, ti rezultati su apsolutno pravno neprihvatljivi 2. Osoba koja je u ime NKTC MUP RS vršila veštačenje tragova blata na Marjanovićevim pantalonama više nije zaposlena u toj ustanovi, pa na eventualnom suđenju ne bi mogla da nastupa u ime NKTC. Taj nedostatak bi se mogao anulirati sklapanjem ugovora o privremenim i povremenim poslovima

Samo su jedan prihvatili - analizu baznih stanica, koja je urađena u januaru. U vezi s tim, u javnosti smo pojasnili kretanje Jeleninog telefona po nasipu u Crvenki i ukazali da izjava male Jane Marjanović, posmatrano kroz prizmu kretanja telefona njene majke i vremena i pozicije uključivanja mobilnog njenog oca, u stvari šteti Marjanoviću.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Takođe smo hteli da ukažemo na još detalja koji mogu da ugroze dokaze, pogotovo glavni dokaz, blato na pantalonama Zorana Marjanovića - kaže Šipka.

Pesmu posvetio Jeci

Nenad Šipka nedavno je snimio pesmu "Uzmi srce", koju je zajedno s porodicom Krsmanović posvetio ubijenoj Jeleni. Pesma je, kako kaže, nastala pre 15 godina, a autor je Ljuba Stefanović, koga je upoznao tokom rekonstrukcije pevačicinog ubistva. - Tekst pesme ni u jednom delu nije biografski. Stihovi "Šta je tren za život ceo, ne ostavi, pa da srce žali" izražavaju sav bol i tugu porodice i prijatelja što Jelene više nema - priča Šipka.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ma

05.09.2018 09:52

Po meni Sipka je u pravu sto se tice provere telefona kao i za proveru zena koje navodi. Mozda se ubistvo desilo ranije , pomagaci oteli Jelenu, zavarali malu Janu odveli je kuci i Zoran se vratio na mesto zlocina i ubi Jelenu zajedno sa pomagacima. Proveriti da Jelena kojim slucajem nije trcala na Labudovom jezeru ili negde drugo po betonu, jer na patici nije bilo mnogo blata i trave, kako sam mogao da vidim.

Sisi

05.09.2018 22:03

Glupo tuzilastvo.