Uprava zatvora o nestanku dilera heroina - on nije pobegao, već se UDALJIO!

Autor: Tanjug

Hronika

04.09.2018

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novopazarac Admir Višnjić (30) koji je u ponedeljak uhapšen u Prokuplju sa 10 kilograma heroina nije pobegao iz niškog zatvora, već se "udaljio" iz poluotvorenog odeljenja u kojem je bio od 2016. godine i gde je bio radno angažovan.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo pravde
Višnjića vraćaju u niški zatvor

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da u poluotvorenom odeljenju prema Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija (ZIKS) ne postoje fizičke prepreke.

Zbog toga, kako ističu, ovde nije reč o bekstvu, kako su to preneli pojedini mediji, već o udaljenju lica koje je u poluotvorenom odeljenju, a u ovom slučaju iz motela "Deligrad" koji je u vlasništvu KPZ "Niš".

Pored Višnjića u tom motelu se nalaze i drugi radno angažovani osuđenici.

Višnjić je u niškom zatvoru od 2013. godine na izdržavanju višegodišnje kazne zatvora.

U poluotvorenom odeljenju je od decembra 2016. godine, od kada je, kako kažu u Upravi, 48 puta koristio prava i pogodnosti van zatvora koja mu pripadaju prema ZIKS-u, kao što je odlazak kući na vikend, godišnji odmor, izlazak u grad i nagradno odsustvo na osnovu radnog angažovanja.

Do sada, kako dodaju, nije bio ni disciplinski kažnjavan niti je zloupotrebio pomenuta prava i pogodnosti, koja će mu sada zbog udaljenja biti oduzeta u svakom slučaju.

Nakon što je primećeno njegovo odsustvo, KPZ Niš je obavestio nadležne organe i on je nakon par sati uhapšen u Prokuplju sa Miroslavom Zarićem (26) iz Čačka, a kod njih je policija pronašla oko 10 kilograma heroina visoke čistoće, vrednog oko milion evra. 

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Prokuplju njima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu radi novog procesa zbog heroina, a Višnjić će potom biti vraćen u niški zatvor na odsluženje svoje višegodišnje kazne. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading