Evo kako je Jotka terorisao pola Kruševca, pa onda UBIO SVOG PRVOG ZAŠTITNIKA!

Autor: blic.rs

Hronika

03.09.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Jotić Jotka (63), vođa kruševačkog klana, uhapšen je samo pet meseci po izlasku iz "Zabele" zbog sumnje da je pomagao u ubistvu Dejana Stankovića Ždrokinca (71) koji je likvidiran 6. juna 2018. godine, a njegovo hapšenje otkrilo je kriminalnu prošlost "žestokog momka".

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal
Mesto na kojem je ubijen Ždrokinac

Sa Jotkom je uhapšen i član njegovog klana Igor Gajić (45), osumnjičen za saizvršilaštvo, a za ubistvo Ždrokinca starijeg policija sumnjiči Stefana Radulovića (25) koji, iako mlad, već ima ozbiljnu kriminalnu prošlost.

Jotkino poznanstvo sa braćom Ždrokinac, Dejanom i njegovim blizancem Vojinom, po kome je i sinu dao ime, počelo je pre skoro pola veka kada se kao klinac sa Kosova i Metohije doselio u Kruševac.

Obučili ga Stankovići

- Pod svoje okrilje uzeli su Stankovići, koji su bili nekoliko godina stariji od njega, imali su već ime, i pedigre, poticali su iz dobrostojeće porodice. Jotka je bio lopovčić, džeparoš, i kod njih se malo izveštio. Ždrokinci su zatim otišli u inostanstvo, "radili" su tamo. Bili su poznati mahom po razbojništvima, a Evropu su zamenili Južnoafričkom Republikom, gde su se dobro kotirali pa je Vojin bio i u obezbeđenju predsednika. To njihovo odsustvo, Jotka je iskoristio da ojača i preuzme glavnu ulogu u kriminalnim poslovima u Kruševcu - kaže sagovornik upoznat sa istorijom odnosa Jotke sa Stankovićima.

Jotkina kriminalna grupa je krajem prošlog veka ulivala strah među Kruševljanima, kažnjavali su svaku neposlušnost. Jedan od najbližih saradnika bio mu je funkcioner JUL-a Nenad Jovanović zvani Mali Bidža, preko koga je kriminalna grupa prala novac, a Jotka je sa njim bio suvlasnik poreduzeća "Balkan tron".

Dejan Stanković Ždrokinac ubijen je sa više hitaca ispred ulaza u hotel Golf. On je policiji bio dobro poznat od ranije po raznim krivičnim delima, pa i zbog ubistava!

RepublikaFoto: facebook.com/Vojin Stankovic
Vojin Stanković

Stankovićev sin likvidiran pre mesec dana

Sin Dejana Stankovića, Vojin, likvidiran je pre svega mesec dana u samom centru Kruševca dok je sedeo u punom kafiću. Prema operativnim podacima, Vojin je važio za jednog od kruševačkih žestokih momaka.

Ubica je na Stankovića ispalio sedam metaka, međutim njega je pogodio samo jedan. On je podigao ruku da bi se zaštitio, ali mu je metak probio šaku i pogodio direktno u čelo.

Uhapšen u "Sablji" i osuđen na 15 godina

Upravo zbog tog preuzimanja kruševačkog podzemlja i rukovođenja glavnim kriminlanim aktivnostima Jotka je i uhapšen na početku akcije "Sablja" u martu 2003. godine. Bio je osuđen na ukupno 15 godina zatvora kao šef kriminalne grupe koja je rektirala privatnike u Rasinskom okrugu, prala novac, oružanih napada, ali i zato što je podmitio sudiju Vrhovnog suda Ljubomir Vučković da odlučuje u njegovu korist u prvom postupku.

Njegov sada uhapšeni saradnik Igor Gajić, bio je zbog članstva u kriminalnoj grupi bio je osuđen na sedam godina zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading