NESREĆA U PROKUPLJU: Beba rođena nakon udesa na APARATIMA, majka takođe u teškom stanju!

Autor: blic.rs

Hronika

29.08.2018

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beba koja je rođena hitnim carskim rezom nakon teškog udesa u kom je povređena trudnica S. B. kod Prokuplja, prebačena je na Dečju internu kliniku u Nišu i trenutno se nalazi na odeljenju Intenzivne nege i priključena je na aparate za održavanje života.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Beba je u bolnicu u Nišu primljena u kritičnom stanju.

- Tokom transporta rađena je realnimacija koja je nastavljena nakon prijema u Klinički centar. Povraćen je srčani ritam, stanje bebe je trenutno stabilizovano, ali i dalje veoma teško i priključena je na aparate za održavanje života - kažu u KC Niš.

Beba je već primila krv i očekuje se da će uskoro primiti nove jedinice krvi.

- Još nije rađena dijagnostika zbog ozbiljnosti povreda bebe - kažu u KC Niš.

Odmah nakon porođaja u Opštoj bolnici u Prokuplju i majka bebe transportovana je u bolnicu u Nišu.

- Porodilja ima teške povrede, rascep materice, i životno je ugrožena ali diše samostalno što je dobro. U toku je dijagnostika - kažu u bolnici.

Trudnica u devetom mesecu trudnoće dovezena je u Urgentni centar odakle je hitno prebačena na odeljenje GAK gde je obavljen porođaj. Nakon toga su i beba i majka u kritičnom stanju prevezene u KC Niš u odvojenim sanitetima.

Do nezgode je došlo kada je vozilo marke "mercedes" nemačkih registarskih oznaka, koje se kretalo ka Prokuplju, nakon izlaska iz krivine prešlo na suprotnu stranu i sudarilo sa vozilom "citroen" prokupačke registracije, u kojem se na suvozačevom mestu nalazila trudnica.

U MUP-u kažu da je do sudara vozila došlo oko 11.15 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading