Neizvesna sudbina Beograđanke u Crnoj Gori: Prvo ročište Sari Vidak zakazano za 31. avgust

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

23.08.2018

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Sari Vidak (20), studentkinji iz Beograda, državljanki Srbije i Kanade, zakazano je za 31. avgust u Kotoru, a do tada ona će ostati u pritvorskoj jedinici zatvora u Spužu, ukoliko sud u međuvremenu ne prihvati ponuđenu garanciju od 10.000 evra da bi se branila sa slobode.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Sara Vidak


Sara Vidak je optužena da je napala sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić dok je obavljala službenu dužnost, a navodno zbog izrečene kazne od 90 evra za saobraćajni prekršaj Sarinom momku.

Do navodnog incidenta je došlo 14. avgusta.

U optužnici se tvrdi da je Vidak napala sudiju Stanišić verbalno i fizički, što optužena negira. 


Vidakovoj je određen pritvor do mesec dana zbog opasnosti od bekstva.

- Težina krivičnog dela za koje se osumnjičena Vidak tereti, a izražena je kroz visinu zaprećene kazne od šest meseci do pet godina, samo uvećava opasnost od bekstva i čini je gotovo izvesnom, s ciljem eskiviranja ili prolongiranja krivičnog postupka, kako bi protok vremena učinio svoje i doprinio eventualnom umanjenju krivično-pravne odgovornosti osumnjičene - navodi se u obrazloženju odluke, prenele ja RTCG.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading