ORGANIZATOR UBISTVA NIKOLE BOJOVIĆA PUŠTEN NA SLOBODU!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

22.08.2018

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud oslobodio je Miloša Delibašića, nećaka Slobodana Šaranovića, organizatora ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, jer je netačno procenio da su iskazi svedoka saradnika Miloša Vojnovića dati iz osvete Delibašiću.

To su glavne smernice obimne žalbe koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo Specijalnom sudu, a u koju je "Blic" imao uvid.

Podsećamo, jedan od glavnih dokaza za ubistvo Vidakovića i Bojovića bilo je svedočenje Miloša

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nikola Bojović

Vojnovića, ortaka Miloša Delibašića, organizatora ubistva, u kom se do detalja opisuje kako su tekle pripreme za ove brutalne likvidacije i ko su počinioci tih ubistava.

Zanemarili svedoke

Sud je, međutim, iskaz Vojnovića - koji je sam priznao da je ubio Miloša Vidakovića u Budvi - uzimao krajnje selektivno, navodi se u žalbi tužilaštva.

Tako se u žalbenom rešenju, između ostalog, navodi da je sud propustio da prihvati iskaze brojnih drugih svedoka koji u potpunosti potvrđuju iskaz Vojnovića. S tim u vezi, sud je u odnosu na Vojnovića praktično zanemario iskaze jedne od meta Šaranovićevog klana - oštećenog Vladimira Jovanovića zvanog Vlada Japanac, kao i policijskog inspektora P. K., ali i još jednog svedoka koji je bio veoma blizak Vidakoviću, koji potvrđuju iskaz Vojnovića.

Tužilaštvo ukazuje i na to da je Delibašić više puta tražio od Vojnovića da povuče iskaz i priznanje krivice, a odbio je da se s njim suoči oči u oči u sudnici Specijalnog suda.

Takođe, i sudski veštaci koji su procenjivali ponašanje Vojnovića rekli su da on nije dao iskaz kao čin osvete ("animoziteta", kako to odbrana kaže) prema Delibašiću.

Motiv ubistva

Tužilaštvo se u žalbi pita i ovo: ako Vojnović nije ubio Vidakovića po naredbi Delibašića i Šaranovića - koji je drugi motiv ubistva? Vojnović i Vidaković nisu bili u sukobu, što su potvrdili i svi svedoci, uključujući i devojku ubijenog Vidakovića, koja nije prepoznala egzekutora.

S druge strane, sud nije prihvatio Vojnovićeve iskaze koji jasno ukazuju na vezu između Delibašića i Šaranovića, pogotovo one u kojima Vojnović jasno kaže da je Delibašić Šaranovića zvao "ujakom". On, takođe, otkriva i da je ubistvo Bojovića naručeno kao deo osvete za ubistvo Slobodanovog brata Branislava za koje je porodica krivila Bojoviće.

Iskaz Vojnovića u slučaju ubistva Nikole Bojovića pokazao se kao istinit, ali ni to nije bilo dovoljno sudu da ga prihvati kao potpuno kredibilnog svedoka.

"Glok" u parku

Iskaz svedoka Vojnovića baca svetlo na kompletni istorijat ubistva brata Luke Bojovića i krvavu vendetu koja je trajala (možda i dalje traje) između dve porodice. Najpre, Vojnović kaže da je Ratku Koljenšiću - jednom od osuđenih za organizaciju ubistva Bojovića - predao pištolj "glok" u parku na Voždovcu, u sklopu priprema za ubistvo Lukinog brata.

Sud, takođe, zanemaruje i iskaze Vojnovića koji kaže da je grupa planirala ubistvo Nikolinog egzekutora Saše Cvetanovića Pit Bula, nakon što je ovaj zatražio još novca pored onog koji je već dobio za ubistvo Bojovića.

Tužilaštvo ocenjuje da je ubistvo ubice logično i očekivano u delovanju ovakvih kriminalnih gangova, posebno nakon što su saznali da je njegovo lice snimljeno na sigurnosnim kamerama u trenutku ubistva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading