SLUČAJ TAPKA U MESTU: Evo zašto je sudija ODBILA da sudi Darku Kostiću!

Autor: Republika

Hronika

22.08.2018

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija Svetalana Galić zatražila je svoje izuzeće iz suđenja Darku Kostiću, optuženom za polno uzeniravanje dvojice mladića, jer je bila dežurni sudija u noći kada je Kostić uhapšen.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Darko Kostić

To je zvanično saopšteno iz Trećeg osnovnog suda koji je danas odgovorio na pitanja "Blica" o ovom izuzeću.

Po pravilu, sudije koje su imale ulogu sudije za prethodni postupak ne preuzimaju mesto predsednika veća na glavnom pretresu osobi kojoj su određivali pritvor u istrazi.

Početak suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću zbog optužbi za polno uznemiravanje i neovlašćeno držanje droge, još nije zakazan upravo zbog ovog izuzeća.

Rešenjem predsednika Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 20. avgusta godine usvojen je zahtev sudije i ona je izuzeta od postupanja u tom predmetu, pa će predmet biti dodeljen drugom sudiji.

Protiv Kostića je 14. avgusta Treće osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog za polno uznemiravanje maloletnog L. J. (15), ali i još jednog punoletnog mladića Š. B. (22), kao i za nedozvoljeno držanje droge, a istog dana sud mu je ukinuo pritvor.

Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je nakon izlaska iz pritvora, preko društvenih mreža poručio da nije nikoga maltretirao, zlostavlja ili doveo u neprijatnu situaciju, već da je on žrtva medijskog "silovanja i zlostavljanja".

Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani. Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloletnika, kome je ranije nekom prilikom dao "kamagru" - preparat za potenciju - a da mališan to nije znao. Kostića je prijavio za navodno polno uznemiravanje u njegovom stanu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading