Tinejdžer najavio smrt na Instagramu, PA SE OBESIO O RADIJATOR

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Robert M. (15) iz Novog Sada, koji se obesio o radijator u porodičnom stanu, tragediju je najavio na društvenim mrežama. Dečak je navodno samo tri dana pre nego što je digao ruku na sebe na Instagramu objavio fotografiju na kojoj stoji na kutiji s maramom vezanom oko vrata!

Foto: Arhiva

Zaključana vrata

Nažalost, niko nije posumnjao da će dečak na isti način da presudi sebi. Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, pretpostavlja se da je mališan bio u depresiji i da se eventualno zbog toga ubio.

- Robert je prekjuče bio sam u stanu. On je napravio omču od platnenog kaiša, stavio je oko vrata i obesio se o radijator - priča naš sagovornik.

Drugovi: Bio je sportista, dobar drug i odličan đak. Nije imao razloga da se ubije

Kako dodaje, stravičan prizor zatekla je dečakova majka kad se vratila s posla.

- Žena je pokušala da uđe u stan, ali nije mogla da otključa vrata jer je s unutrašnje strane ključ bio u bravi. Lupala je na vrata, dozivala Roberta, ali bezuspešno. Potom je pozvala bravara, a kad je konačno ušla, zatekla je mrtvog sina u njegovoj sobi - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Troje se ubilo, dvoje spaseno

17. februar 2018. U. D. (9) obesio se u šupi porodične kuće u naselju Skela u Obrenovcu. On se popeo na sto, vezao kanap za gredu, stavio ga sebi oko vrata, pa skočio
22. mart 2018. V. B. (11) slučajno se ubio kada je vezao maramu za kvaku vrata svoje sobe u centru Beograda. Telo mališana pronašla je majka
30. mart 2018. M. P. (14) iz sela Stance kod Vranja pokušao je da se ubije zbog slabih ocena. U poslednjem trenutku spasao ga je otac, koji ga je skinuo sa vešala
2. jul 2018. Š. A. (17) pokušao da izvrši samoubistvo u porodičnoj kući u Novom Pazaru zbog loših uslova u kojima je živeo, a mladiću je prvi pritekao komšija koji je čuo vapaje
5. avgust 2018. M. O. (16) ubio se hicem iz dedinog pištolja zbog raskida sa devojkom. Nesreća se dogodila u selu Sibnica kod Sopota, a pored dečaka pronađena je majica bivše devojke

 

Saslušane drugarice

Prema njegovim rečima, nesrećna žena je odmah pritrčala dečaku u pomoć, ali mu spasa nije bilo.

- Ona je detetu skinula omču s vrata, pokušala je da ga reanimira, međutim, bilo je kasno. Njen sin je već bio mrtav - priča naš sagovornik.

Telo Roberta M. prevezeno je na obdukciju, a policija je saslušala dve drugarice nastradalog mladića. One, kao i svi njegovi drugovi, u šoku su i ne mogu da veruju da je dečak kao što je Robert tako nešto uradio.

- Robert nije ni pio, niti se drogirao, niti bio u nekom problematičnom društvu. Bio je odličan đak i sportista. Trenirao je košarku i džudo i osvajao medalje. Bio je vedar i dobar drug. Jednostavno, nije imao razloga da uradi tako nešto - u šoku su njegovi drugovi iz škole.

Glavni okidač kod dece depresija

Porodični psihoterapeut Nevena Čalovska kaže da se deca najčešće ubijaju zbog depresije.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Maloletnici nekad sagledaju svoj život kao besmislen zato što ne mogu da ispune očekivanja koja im se postavljaju kao ultimativna i zbog toga odluče da dignu ruku na sebe - kaže Čalkovska.

Ona objašnjava da roditelji mogu da pomognu deci ako ostvare što bolju komunikaciju i prijateljski odnos s njima.

- Roditelji moraju da budu svesni problema koje njihovo dete ima, da znaju šta ih muči, šta ih raduje. Oni prosto treba da žive sa svojom decom, a ne pored njih, da im uvek budu na raspolaganju kao sagovornici i podrška. To je jedina prevencija u ovakvim situacijama - dodaje Čalkovska.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading