SUĐENJE KOSTIĆU JOŠ NIJE ZAKAZANO JER SUDIJA TRAŽI IZUZEĆE!

Autor: Tanjug

Hronika

21.08.2018

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću zbog optužbi za polno uznemiravanje i neovlašćeno držanje droge, još nije zakazan jer je sudija, koja je dobila da sudi njegov predmet prošle sedmice zatražila svoje izuzeće.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Portoparol suda Irog Veličković precizirao je za Tanjug da je predmet u krivičnom postupku koji se protiv Kostića dodeljen je sudiji Svetlani Galić, ali da je ona 17. avgusta podnela zahtev za svoje izuzeće.

Rešenjem predsednika Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 20. avgusta godine usvojen je zahtev sudije i ona je izuzeta od postupanja u tom predmetu, rekao je Veličković.

On je dodao da će predmet biti dodeljen u rad drugom sudiji.

Razlog za izuzeće sudije nije poznat, ali naš zakon nalaže da je sudija, čim sazna da postoji neki od razloga za izuzeće, dužan da prekine svaki rad na tom predmetu i da o tome obavesti predsednika suda koji će odlučiti o izuzeću.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Protiv Kostića je 14. avgusta Treće osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog za polno uznemiravanje maloletnog L. J. (15), ali i još jednog punoletnog mladića B. Š. (22), kao i za nedozvoljeno držanje droge, a istog dana sud mu je ukinuo pritvor.


Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je nakon izlaska iz pritvora, preko društvenih mreža poručio da nije nikoga maltretirao, zlostavlja ili doveo u neprijatnu situaciju, već da je on žrtva medijskog "silovanja i zlostavljanja".

Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani. Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloletnika, kome je ranije nekom prilikom dao "kamagru", a da mališan to nije znao. Kostića je prijavio za navodno polno uznemiravanje u njegovom stanu, pošto je došao da ga kreator fotografiše. I drugi mladić B.Š. je prema pisanju tabloida svedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading