VOĐA NAVIJAČA UMEŠAN U UBISTVO ADVOKATA: Istraga o ubistvu Dragoslava Ognjanovića

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bomba pod automobil Slaviše Stojanovića (31), koju je on pukom srećom izbegao, ali je u eksploziji ranjena njegova prijateljica bivša španska misica Olac Bilbao, najverovatnije je postavljena iz osvete zbog ubistva advokata porodice Bojović Dragoslava Ognjanovića. Prema pisanju nedeljnika Ekspres, sumnja se da je upravo Stojanović, koji je pre nekoliko meseci izašao iz zatvora, zajedno sa jednim od vođa navijačke grupe "Delije" učestvovao u ubistvu advokata!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragoslav Ognjanović, ubijeni advokat

Dva auta

- Ognjanović je primetio da ga neke osobe prate i prepoznao je Stojanovića, koji je bio u društvu jednog od vođa navijačke grupe "Delije". On je to i rekao jednom prijatelju, a onda je usledilo ubistvo. Policija raspolaže saznanjima da su Stojanović i taj navijač direktno umešani u ubistvo Ognjanovića, ali još nije jasno da li su bili logistička podrška i obezbeđenje atentatoru ili je čak neko od njih povukao oroz. Zna se da su sa lica mesta posle atentata pobegla dva automobila, jedan u koji je ušao ubica i u kom ga je čekao vozač, i još jedan, u kom je bilo obezbeđenje koje im je pravilo odstupnicu - piše Ekspres.

Bomba pod automobil Stojanovića eksplodirala je 10. avgusta u Zemunu. On je sa prijateljicom iz Španije seo u svoj audi, a onda shvatio da je zaboravio mobilni u stanu i krenuo po njega. U tom trenutku bomba je eksplodirala. Stojanović je ostao nepovređen, a Olac Bilbao zadobila je teške opekotine i prelom noge. Policija je gotovo sigurna da iza napada stoji klan Luke Bojovića i da je u pitanju nastavak obračuna sa naslednicima Slobodana Šaranovića, s kojima je Stojanović jako blizak.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sahrana Dragoslava Ognjanovića

Svedok u sudu

Stojanović je svojevremeno i svedočio u Specijalnom sudu na suđenju ubicama Lukinog brata Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Ispod audija Stojanovića 10. avgusta eksplodirala bomba koja je povredila njegovu prijateljicu iz Španije

Njega je pomenuo i Miloš Vojnović, koji je ubio Vidakovića, inače Strahinjinog kum. Vojnović, koji je bio blizak porodici Šaranović, izjavio je da su se krili kod Strahinje Stojanovića, a prema saznanjima do kojih je policija tada došla, upravo je Strahinja naručio ubistvo kuma nakon što je ubijeni saznao da se Strahinja viđa sa njegovom ženom.

Rešio se kuma i oca?

JUL 2013. Klan pokojnog Šaranovića u Budvi ubija Miloša Vidakovića, kuma i suparnika Slaviše Stojanovića

SEPTEMBAR 2015. ubijen je Paja Stojanović, Strahinjin otac. Pričalo se da ga je ubio Strahinja da zaštiti majku

MAJ 2017. Strahinja Stojanović svedoči u sudu u vezi s ubistvom Vidakovića i Nikole Bojovića

APRIL 2018. Stojanović izlazi iz zatvora, gde je bio zbog iznude

AVGUST 2018. Eksplodirala bomba pod njegov automobil

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading