BADŽIN SIN OSTAJE IZA REŠETAKA: Sud mu odredio pritvor do 30 dana

Autor: Tanjug

Hronika

17.08.2018

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je danas, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana Vojislavu Stojčiću, sinu ubijenog policijskog generala Radovana Stojčića Badže.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Vojislav Stojčić

Stojčić je osumnjičen da je opljačkao kuću vlasnika Grand produkcije Saše Popovića i odneo nakit i satove vredne oko 100.000 evra i legalni pištolj Popovićeve supruge Suzane.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan.

Prethodno je na saslušanju Stojčić postupajućem tužiocu Nenadu Stefanoviću ispričao da mu je "sve namestila policija zbog oca" i da su mu dokazi podmetnuti.

Preti mu 10 godina robije

Međutim tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv njega kojom ga za krivično delo teška krađa, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora. 

Prema sumnjama tužilaštva, Stojčić je 8. marta ove godine između 19.30 i 21.15 sati na Bežanijskoj kosi, preskočio ozidanu ogradu visine dva metra i ušao u kuću Saše i Suzane Popović, na ulazna vrata koja su bila otključana.

U kući tada nije bilo nikoga, pa je Stojčić mlađi počeo premetačinu spavaće sobe Popovića, gde je iz ormara uzeo metalni sef u kojem se, prema navodima naredbe o sprovođenju istrage, nalazio zlatni nakit, brlijanti, dokumenta i pištolj marke "Crvena zastava" sa tri kutije metaka, kao i oružani list na ime Suzane Popović.

Iz garderobera u spavaćoj sobi, Stojčić je odneo osam muških skupocenih satova u vlasništvu Saše Popovića i jedan ženski sat. Procenjuje se da je vrednost ukradenih dragocenosti oko 100.000 evra.

U toku istrage tužilaštvo planira da sasluša oštećene - Sašu i Suzanu Popović, da izvrši neuropsihijatrijsko veštačenje Stojčića i druge dokazne radnje.

Stojčić mlađi je uhapšen juče zbog sumnje da je izvršio ovu pljačku, a u toku istrage će biti provereno da li ima veze sa pljačkama na desetine drugih elitnih objekata.

Pljačka porodične kuće Saše Popovića na Bežanisjkoj kosi izvedena je početkom marta ove godine.

I ranije hapšen

Vojislav Stojičić (38) hapšen je i ranije i osuđivan zbog pljački. On je bio osuđen na zatvorsku kaznu od 18 meseci zatvora zbog pokušaja pljačke vile na Dedinju u decembru 2010. godine.

Njegov otac Radovan Stojčić Badža ubijen je u noći između 9. i 10. aprila 1997, u restoranu "Mama mia". U to vreme je bio vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading