Srbin KRIJUMČARIO migrante preko Hrvatske: Bežao od policije, pa se SURVAO U KANJON

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

16.08.2018

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Srbije, koji je krijumčario 24 ilegalnih migranta u kombiju srpskih registracija preko granice Hrvatske, vozilom je udario kola hrvatske policije na području Korenice, a zatim je bežeći od policije pao u kanjon Korane i teško se povredio.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Kako je saopšteno iz ličko-senjske Policijske uprave, službenici Policijske stanice Korenica juče su u Gornjem Vagancu pokušali da zaustave kombi vozilo srpskih registarskih tablica, zbog osnovane sumnje da prevozi strane državljane koji su nezakonito prešli hrvatsku granicu.

Vozač se, kako se navodi, nije zaustavio na date znakove, a za njim je krenula policija sa dva službena policijska vozila sa upaljenim rotacionim svetlima.


Kombi je u begu više puta udario u policijsko vozilo i u ogradu uz porodičnu kuću, nakon čega je kod kanjona reke Korane vozač kombija iskočio iz vozila i u begu od policije upao u kanjon.

Hospitalizovan je u Opštoj bolnici Karlovac gde su mu utvrđene teške telesne povrede opasne po život, ali mu se stanje stabilizovalo, prenosi Hina.

Policija je u kombiju zatekla 24 strana državljana među kojima su 12 Pakistanaca, sedam Avganistanaca, trojica Iranaca, dvojica Sirijaca.

Oni će biti deportovani u BiH, zemlju odakle su ilegalno ušli u Hrvatsku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading