Optužnica protiv kreatora, tužilaštvo traži zatvor: Darku Kostiću dve godine robije

Autor: Z. NIKOLIĆ/M. Ž. LAZIĆ

Hronika

15.08.2018

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv modnog kreatora Darka Kostića (38) podignuta je optužnica zbog sumnje da je seksualno uznemiravao dvojicu mladića, od kojih je jedan maloletan. Kostić se tereti i za posedovanje droge i omogućavanje uživanja narkotika, a Treće osnovno tužilaštvo predložilo je da on bude osuđen na dve godine zatvora.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Darko Kostić

Poslednji svedok

Slučaj bludnog dizajnera, o čemu je Srpski telegraf prvi pisao, otkriven je nakon što ga je policiji prijavio L. J. (15), učesnik muzičkog takmičenja "Neki novi klinci", tvrdeći da je Kostić u svom stanu na Novom Beogradu od njega tražio da se skine, pa ga pretukao i izbacio iz zgrade. Ubrzo je klupko počelo da se odmotava, pa je otkrivena i druga žrtva pomahnitalog kreatora, B. Š. kojeg je Kostić navodno uhvatio za polni organ.

L. J. tri sata davao iskaz u tužilaštvu. Bio je uznemiren, sve vreme je plakao i tresao se

U istrazi koja se vodila protiv Kostića juče je u tužilaštvu saslušan poslednji svedok, maloletni L. J., nakon čega je bludnik optužen za tri dela koja mu se stavljaju na teret.

- Dečak je tri sata davao izjavu. On je bio u teškom psihičkom stanju, sve vreme je plakao i tresao se. Uz njega je bila majka, a Kostić nije prisustvovao saslušanju - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Maloletnik je ranije izjavio da je kobnog dana došao u Kostićev stan kako bi se fotografisao za jedan modni časopis.

- Tražio sam da mi Kostić da novac za fotografije koje smo uradili nekoliko dana ranije, ali mi je rekao da nema para. Onda mi je rekao da se skinem i slikam jer ću tako više zaraditi. Odbio sam, a on je tražio da svučem garderobu i legnem pored njega na krevet da se mazimo. Nisam hteo to da uradim, a onda me je udarao po glavi, vukao za majicu i izbacio iz stana - navodno je rekao dečak kojem je kreator u međuvremenu na kvarno dao kamagru.

Kupovao kokain

Iskaz u tužilaštvu ranije je dao i B. Š., druga Kostićeva žrtva, koji je ispričao da je kod kreatora došao da proba i kupi kokain.

- Povukao sam crtu i zapalio cigaretu, a on me je iznenada uhvatio za penis. Skočio sam i povikao: "Šta to radiš?" Udario sam ga pesnicom, a on je pao s kreveta. Zgrabio sam njegov mobilni jer je u njemu bilo poruka u kojima mi nudi kokain i otišao - rekao je B. Š.

Darko Kostić uhapšen je 22. juna ove godine, otkad je u pritvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading