Porodica Vitez u očaju na Barbarin 17. rođendan: Ne želim da iko oseti naš bol!

Autor:

Hronika

14.08.2018

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barbara Vitez iz Sente trebalo je 13. avgusta da duva 17 svećica na torti. Umesto veselja u kući, njena porodica rođendan je dočekala u očaju jer više od godinu i po ništa ne znaju o sudbini svoje miljenice, ali se nadaju da će je jednog dana videti živu i zdravu!

Foto: Privatna arhiva
Barbara Vitez

DETEKTIV

- Barbarin rođendan nam je najteže pao. Nismo mogli ni da ga obeležimo, jer kako? Nje nema, ne znamo gde je i šta radi, a mi smo već na ivici snage. Nismo mogli, jedva i živimo, ako to tako može da se nazove - kaže Barbarin otac Endre Vitez.

Barbara je nestala 25. novembra 2016, kada se sa dva druga, tada 17-godišnjaka, vraćala sa rođendana. Oni su u policiji rekli da se devojčica okliznula i upala u reku Tisu. Ipak, reka je više puta pretraživana, korišćene su najnovije tehnologije, a telo nije pronađeno. Porodica ne veruje da se Barbara te večeri utopila i sumnjaju da je oteta.

Barbarin brat ne zna šta se dešava jer je teški epileptičar. Često ode u njenu sobu da je traži, ali nje tamo nema

- Unajmili smo privatnog detektiva i poslednja informacija koju smo dobili jeste da je Barbara navodno viđena u Hrvatskoj. Detektiv je proverio sa tamošnjom policijom, ali se ispostavilo da to nije istina. Ili je možda samo prošla kroz državu... - kaže otac devojčice.

20 meseci prošlo od kada je devojčica nestala

On navodi da je svaka nova informacija samo ćorsokak, ali da nemaju nameru da odustanu.

- Lekovi nas održavaju na nogama, u suprotnom nas ne bi bilo. Ipak, moramo da se držimo, makar zbog sina, koji je teški epileptičar i ima puno napada. On ne zna šta se dešava, često ode u njenu sobu da je traži, ali nje tamo nema - potresno kaže Endre.

Ceo život o nekome brineš, učiš ga, štitiš, a onda se okreneš i njega više ga nema, kao da ne postoji! Ne želim da iko doživi ovako nešto

Endre navodi i da se nadaju da će se Barbara jednog dana ipak vratiti kući.

- Ceo život o nekome brineš, učiš ga, školuješ, štitiš, a onda se okreneš i njega više ga nema, kao da ne postoji! Ne želim da iko doživi ovako nešto i oseti naš bol - dodao je Vitez.

Anonimno pismo

Podsetimo, od Barbarinog nestanka do porodice su stizale brojne teorije. Između ostalog i anonimno pismo, u kom se navodi da je Barbara te večeri drogirana, silovana i bačena u reku. Mladići koji su bili sa devojčicom saslušani su na poligrafu. Iako su na neka pitanja slagali, policija je zaključila da krivičnog dela nije bilo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading