SRBIN PUCAO NA POLICIJU U FLORIDI: Jovan Šišljagić (27) uhapšen u Americi!

Autor:

Hronika

12.08.2018

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski državljanin Jovan Šišljagić (27) uhapšen je zbog pokušaja ubistva američkog policajca Vilijama Ejermana (50) u Floridi!

Foto: Printscreen/Twitter/@schindy
Jovan Šišljagić

Stravičan napad dogodio se u sredu oko 11 sati uveče na lokalnoj plaži Džeksonvil u ovom mestu nakon što je policija dobila poziv da nepoznati muškarac pravi buku i remeti javni red. Prema pisanju medija, Šišljagić je iz čista mira na ulici otvorio vatru na policajca.

Potera

- Na poziv građana policajac Ejerman se uputio ka plaži. Mislio je da će to biti rutinska intervencija, ali ga je na licu mesta sačekao pakao! Još nije ni bio izašao iz vozila, a Šišljagić je počeo da puca iz pištolja na njega - pišu američki mediji.

Policajac je istrčao iz auta uz povike napadaču da spusti oružje, ali je ovaj nastavio da puca i ranio ga u nogu i karlicu. Ubrzo su u pomoć ranjenom Ejermanu stigla još dvojica kolega koja su nakon kraće potere uspela da savladaju i razoružaju Šišljagića. Povređeni policajac je prevezen u obližnju bolnicu i njegovo stanje je trenutno stabilno. U pucnjavi je ranjen i Šišljagić, koji je zadobio tri prostrelne rane.

 Jovan je zbog posedovanja marihuane i nasilja osuđivan novčano, a morao je i da ide na kurs kontrole besa

- U pitanju su lakše povrede i on je u četvrtak ujutru sa zavojima na ruci i stopalu saslušan u tužilaštvu. Njemu se na teret stavlja pokušaj ubistva, a sud bi protiv njega trebalo da podigne optužnica krajem avgusta - navode mediji.

Kako saznajemo, Srbin je odranije poznat policiji uglavnom zbog manjih prestupa, a zbog jednog je išao i na kurs kontrole besa.

- On je 2010. godine bio hapšen zbog posedovanja 20 grama marihuane i nasilničkog ponašanja. Ipak, on je tada uspeo nekako da izbegne robiju i prošao je samo sa novčanom kaznom od 500 dolara. Pored toga, osumnjičeni ima i nekoliko saobraćajnih kazni - navode strani mediji.

RepublikaFoto: Printscreen/Twitter/@JulietteDryer
Napadnuti policajac, Vilijam Ejerman

Divlje dete

Komšije ovog Srbina, koji, pored srpskog, ima i američko državljanstvo, imaju različito mišljenje o Šišljagiću. Dok ga jedni hvale, govoreći da se radi o primernom mladiću, drugi kažu da nisu iznenađeni.

- Uvek je bio divlje i problematično dete. Voleo je brzo da vozi motocikl, psovao i stalno se svađao sa roditeljima u dvorištu. Ipak, do sada nije bilo nikakvih većih incidenata s njim i nisam primetio da je ikada intervenisala policija - rekao je komšija porodice ovog Srbina koji je želeo da ostane anoniman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading