HTEO DA ODE U ŠVEDSKU: Uhvaćen na beogradskom aerodoromu sa LEKOVIMA u vrednosti od 35.000 evra!

Autor: Tanjug

Hronika

09.08.2018

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su jutros na aerodromu "Nikola Tesla" sprečili jednog putnika da sa punim koferom lekova, čija se vrednost procenjuje na gotovo 35.000 evra, otputuje u Švedsku, saopštila je Uprava carine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zahvaljujući rentgenskoj kontroli prtljaga, koju pred samo ukrcavanje na let sprovodi služba bezbednosti aerodroma, primećeno je da se u prtljagu srpskog državljanina iz Beograda nalazi velika količina lekova.

Carinici su putnika sproveli u prostorije carinske ispostave i utvrdili da se on uputio u Geteborg ponevši u ručnom prtljagu 6.200 tableta ''tamol - XX'' od 200 miligrama u rinfuzu, 136 kesica "kamagre" od 100 miligrama, 300 tableta leka "ksalol'' od jednog miligrama i 200 tableta ''rivotril'' od dva miligrama.

Preparati "tamol" i "kamagra" su na omotima imali oznaku da su poreklom iz Indije, dok su "ksalol" i "rivotril" poreklom iz Srbije.

"Tamol" se koristi za ublažavanje bolova i pripada grupi medikamenata koja ima opojno dejstvo, "ksalol" pripada grupi benzodijazepina i služi za lečenje anksioznosti i napetosti, "rivotril" se pak koristi u lečenju epileptičnih napada, dok je "kamagra" lek za potenciju. 

Iz Uprave carine podsećaju da se gotovo identičan slučaj na beogradskom aerodromu dogodio i krajem marta, kada su u krijumčarenju lekova uhvaćena dva putnika iz Beograda i Surdulice, koji su se takođe uputili u Švedsku, a u čijim je koferima otkriveno preko 40.000 tableta "tamol - XX'' od 200 miligrama u rinfuzu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading