Ubijeni advokat branio i Miru Marković, Đorđa Prelića, Anđelku Bojović...

Autor: novosti.rs

Hronika

29.07.2018

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (56) ubijen je sinoć oko 19.30 hicima iz vatrenog oružja u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu. U pucnjavi, koja se desila u pasažu kod broja 45, nedaleko od "Štark arene", u desnu ruku je ranjen i Ognjanovićev sin Petar (26) koji je u vreme napada bio sa ocem.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragoslav Ognjanović

Ekipa Hitne pomoći mladića je odmah prevezla u Urgentni centar i on nije životno ugrožen.

Veliki broj policijskih ekipa ubrzo je blokirao sve obližnje ulice, a svi sumnjivi automobili i prolaznici su proveravani.

- Čuo sam tri ili četiri pucnja, učinilo mi se da su u pitanju petarde - rekao je jedan od mnogobrojnih stanara okupljenih ispred zgrade. - Odmah potom, začuo se uzvik mladića: Tata! Tata! Sišao sam i ugledao momka u sivoj majici koji je sav bio obliven krvlju, verovatno i svojom i očevom.

Komšije tvrde da su nekoliko sekundi posle pucnjave videle i muškarca obučenog u crno, sa kačketom iste boje, kako beži sa lica mesta.

Kako se ističe u zvaničnom saopštenju načelnika Uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića, policija intenzivno traga za osobom koja je počinila ubistvo advokata.

Prevrtanje celog grada

- Odmah po prijavi događaja na lice mesta upućeni su inspektori, a angažovane su i druge jedinice policije koje intenzivno tragaju za počiniocem. Pripadnici MUP u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen" - naveo je Kovačević.

Osim u širem krugu oko mesta zločina u novobeogradskom Bloku 23, patrole su postavljene i u druge krajeve grada. Na izlazu iz Beograda sva vozila prolazila su sinoć jednom trakom, gde su ih policijske snage proveravale.

Takođe, kontrolisani su i svi autobusi koji su polazili sa Beogradske autobuske stanice.

Jedan od najboljih

Inače, Dragoslav Ognjanović bio je jedan od najboljih advokata krivičara u Srbiji, a svojevremeno i kandidat Socijalističke partije Srbije za poslanika. Tokom karijere duge skoro tri decenije bio je učesnik u velikom broju medijski najpraćenijih slučajeva. Nedavno je izjavio da je imao "dosta teških slučajeva, ali da pretnje nikada nije dobijao".

Poslednjih nekoliko godina bio je u timu advokata koji brane Luku Bojovića, u postupcima koji su se vodili pred sudovima u Beogradu, ali i u Španiji. Pred Specijalnim sudom zastupao je porodicu Bojović tokom procesa za ubistvo Nikole Bojovića, za koje se tvrdi da ga je naručio sada pokojni Slobodan Šaranović. Prošlog leta učestvovao je u odbrani Anđelke Bojović, koja je uhapšena u Crnoj Gori zbog sumnje da je sa rođakom pratila Ratka Koljenšića, optuženog da je učestvovao u Nikolinoj likvidaciji.

Šest godina branio Slobu

Ognjanović je šest godina branio Slobodana Miloševića pred sudom u Hagu, a bio je zastupnik i Mirjane Marković. Bio je jedan od advokata Đorđa Prelića, koji je osuđen na deset godina zatvora zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona. Osim toga, branio je i Ivana Pavlovića Ikera, osuđenog pred Specijalnim sudom u Beogradu na devet i po godina zatvora zbog trgovine narkoticima, kao i jednog od dvanaestorice optuženih razbojnika za pljačku konvoja firme "Sekjuritas" 10. marta 2012. godine u Ustaničkoj ulici, kada je oteto više od 800.000 evra. 

Pred nekadašnjim Okružnim, a sada Višim sudom u Beogradu kao advokat bio je jedan od učesnika u slučaju "kofer" 2006. godine. Tada se zbog primanja, odnosno davanja mita sudilo Dejanu Simiću, bivšem viceguverneru Narodne banke Srbije i Vladanu Zagrađaninu, funkcioneru Socijalističke partije Srbije. Obojica su pravosnažno oslobođeni. 

Bio je i jedan od advokata u postupku koji se pred Višim sudom vodio zbog pljačke pošte marta 2006. godine kada je ubijen radnik obezbeđenja Vesko Babović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading