DETALJI SAČEKUŠE ZA GIŠKINOG ORTAKA U JOHANESBURGU: Žestoki momak iz 90ih likvidiran sa 30 metaka!

Autor: Republika

Hronika

19.07.2018

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Kulić (46) iz Zemuna, Giškin ortak i jedan od likova koji su obeležili period devedesetih, likvidiran je u Johanesburgu sa 30 metaka, a njegova supruga i još jedan srpski državljanin teško povređeni. Do pucnjave došlo je u predgrađu Randburg. Nepoznati napadači su presreli njihov džip BMW X5, ispalili rafal iz automatskog oružja i pobegli.

RepublikaFoto: facebook.com
Auto u kom su izrešetani

Darko Kulić (46) iz Zemuna, nekadašnji prijatelj i saborac Đorđa Božovića Giške, ubijen je, a njegova supruga i još jedan srpski državljanin teško su povređeni u pucnjavi u predgrađu Randburg u Johanesburgu. Krvavi napad dogodio se u istom delu grada u kom je pre tri meseca ubijen Milan Đuričić Miki, koji u Srbiji osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja 2000. u Beogradu.

Kako su preneli mediji iz Južne Afrike, nepoznati počinioci presreli su džip BMW X5 u kom je bio Kulić sa suprugom i još jednim prijateljem, a potom ispalili više od 30 hitaca iz automatskog oružja.

Presekli im put

- Pretpostavlja se da su trojica napadača "mercedesom" presekla put Kulićevom džipu i zapucala. Jedan od njih, naoružan automatskim oružjem, izašao je iz vozila i nastavio da puca kroz vetrobransko i bočno staklo Kulićevog džipa. Kulić je preminuo na mestu, dok je jedan hitac pogodio njegovu suprugu u glavu i ona je u teškom stanju prevezena helikopterom u bolnicu, zajedno sa njihovim saputnikom koji je takođe ranjen - preneli su mediji.

Lokalna policija je odmah blokirala ovaj deo predgrađa i pokrenula potragu za belim "mercedesom" u kome su bile ubice.

- Policija je ubrzo saopštila da je nekoliko kilometara dalje pronađeno zapaljeno vozilo za koje se pretpostavlja da su ga koristile ubice - preneli su juče mediji iz Johanezburga.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Narko klanovi se bore za prevlast

Borba narko-bandi

Mediji napominju da policija sumnja da su motiv ove brutalne likvidacije neraščišćeni računi u vezi sa poslovima oko trgovine narkoticima.

- Navodno su srpski kriminalci glavni distributeri droge u Južnoafričkoj Republici, pa se pretpostavlja da su neraščišćeni poslovi i borba za prevlast u podzemlju motivi i ove likvidacije. Sumnja se da je ubijeni Kulić bio bliski saradnik Mikija Đuričića, koji je bio označen kao jedan od glavnih narko-bosova u Južnoafričkoj Republici. Takođe, ubijeni Kulić je navodno bio blizak i sa Dobrosavom Gavrićem, koji je zajedno sa Đuričićem u Srbiji osuđen zbog Arkanovog ubistva. Indicije koje potkrepljuju sumnje da su likvidacije Kulića i Đuričića povezane najpre je način na koji su izvršene - objasnio je za beogradske medije dobro obavešten izvor, napominjući da je i Gavrić poslednjih godina ojačao u mafijaškoj hijerarhiji u ovoj afričkoj državi.

Ilustracija

Egzekucija u aprilu

Podsetimo, Đuričić je izrešetan 25. aprila dok je takođe u kolima stajao na semaforu. Njega je, takođe, pratilo vozilo bele boje, a kada se on zaustavio, ubice su mu preprečile put. Navodno, tri osobe su istrčale iz vozila i pripucale na Đuričića, koji je podlegao povredama na licu mesta.

Pored kola, zapaljeno i oružje

Južnoafrički mediji izvestili su da je tamošnja policija na zadnjem sedištu belog "mercedesa", za koji se pretpostavlja da su ga ubice zapalile nakon zločina, pronađena i spaljena automatska puška. Veruje se da su ubice koristile ovo oružje u zločinu, a zbog izloženosti visokoj temperaturi veruje se da će sa oružja biti nemoguće izolovati tragove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading